ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΦΟΥΛΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΦΟΥΛΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ
Φίλοι της επιστήμης και της προόδου, ετοιμαστείτε να πανηγυρίσουμε κατόπιν της τιμής, την οποία μας επιφυλάσσουν στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου, το οποίο στεγάζεται... ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΦΟΥΛΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ

Φίλοι της επιστήμης και της προόδου, ετοιμαστείτε να πανηγυρίσουμε κατόπιν της τιμής, την οποία μας επιφυλάσσουν στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου, το οποίο στεγάζεται στην Ιερά Μονή του Σωτήρος.

               Επίσημη προσκεκλημένη η περιβόητη «Σοφία, το ρομπότ», η οποία κατασκευάστηκε στο Χονγκ-Κονγκ και περιοδεύει ανά τον κόσμο, προκειμένου να μας δώσει σκηνές από το έργο της Δευτέρας Παρουσίας του Ανθρώπου επί Γης.

               Ως γνωστόν, σε λίγα χρόνια, θα μας εξυπηρετούν τα ρομπότ, αντικαθιστώντας-μας στις εργασίες μας, κατόπιν θα προαχθούν σε «δερβεναγάδες» μας και τέλος θα μας εξαφανίσουν και θα κουλαντρίζονται μόνα τους.

               Εν πάση περιπτώσει, η Σοφία, η οποία θεωρείται και «σέξυ», καθ’ ότι η μορφή της σχεδιάστηκε στα πρότυπα των προφίλ τής Νεφερτίτης, της Ώντρεϋ Χέπμπορν και της συζύγου του κατασκευαστή της, «πρωτολειτούργησε», -κοίτα σύμπτωση!-, στις 14 Φεβρουαρίου του 2016, παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων.

               Το 2017, η Σαουδική Αραβία, της παρεχώρησε υπηκοότητα και έτσι έγινε το πρώτο πιστοποιημένο μηχάνημα ως πρόσωπο επί Γης με πατρίδα, ταυτότητα και διαβατήριο. Το 2019, της πρόσθεσαν και μνήμη ζωγραφικής, και το 2021, -αυτή η ίδια-,  φιλοτέχνησε ένα πορτραίτο της, το οποίο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό αντί 700. 000 δολαρίων.

               Ευελπιστούν πως σε λίγα χρόνια, θα είναι ικανή να προσφέρει υπηρεσίες σε εμπορικά καταστήματα, ή ακόμη και να κάνει παρέα σε ηλικιωμένους, -δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, ο τρόπος του πράττειν-, και άλλα διάφορα.

Προς το παρόν, εκτός της αυτο-επίδειξής της ανά την Υφήλιο, λαμβάνει μέρος και σε επιστημονικά συνέδρια, συμμετέχουσα με προγραμματισμένα θέματα, όπως ακριβώς θα κάνει και την επόμενη Άνοιξη στην Ναύπακτο, ενώπιον μάλιστα και των Αγίων Πατέρων, οι οποίοι εύκολα αποδέχονται να λαμβάνουν ζωή και τα μηχανήματα από επίγειους θεούς της τεχνολογίας.

               Το θέμα του Συνεδρίου, θα περιστρέφεται στην επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης επί θεμάτων ηθικής, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι και την διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρωπίνου είδους στα πλαίσια της «Τεχνοηθικής», η οποία αποτελεί κλάδο της εφαρμοσμένης φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας με κύριο αντικείμενο την σχέση μεταξύ τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

               Όλο αυτό, το πάρα-πάνω απόφθεγμα, καλούνται να αναπτύξουν εκατόν πενήντα προσκεκλημένοι τής διεθνούς επιστημονο-φιλοσοφικής κουλτούρας, και όπως προείπαμε εκει, -ως ίση προς ίσους-, θα λαλήσει και η Σοφία, αυτά, τα οποία θα της έχουν προκατασκευάσει και εμφυτεύσει στο τεχνομυαλό της.

error: Content is protected !!