Η πολική αρκούδα που κοιμάται στην κορφή του παγόβουνου: Φωτογραφία της χρονιάς για εικόνα από την άγρια ζωή Η πολική αρκούδα που κοιμάται στην κορφή του παγόβουνου: Φωτογραφία της χρονιάς για εικόνα από την άγρια ζωή
H εικόνα μιας πολικής αρκούδας που κοιμάται κουλουριασμένη  πάνω σε ένα παγόβουνο κέρδισε τα βλέμματα και τις καρδιές των ψηφοφόρων και αναδείχθηκε νικητής του φετινού... Η πολική αρκούδα που κοιμάται στην κορφή του παγόβουνου: Φωτογραφία της χρονιάς για εικόνα από την άγρια ζωή
Η φωτογραφία tτου Nima Sarikhanπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας άγριας ζωής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.
Photo via X@Natural History Museum @NHM_London/Nima Sarikhan

H εικόνα μιας πολικής αρκούδας που κοιμάται κουλουριασμένη  πάνω σε ένα παγόβουνο κέρδισε τα βλέμματα και τις καρδιές των ψηφοφόρων και αναδείχθηκε νικητής του φετινού βραβείου People’s Choice Photographer of the Year Wildlife [επιλογή του κοινού για τον φωτογράφο άγριας ζωής της χρονιάς]

Ο Βρετανός ερασιτέχνης φωτογράφος Nima Sarikhani δήλωσε πως είναι τιμή που κέρδισε το βραβείο για την ονειρική σκηνή «Ice Bed», που απαθανάτισε στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας, λέγοντας ότι η εικόνα «προκάλεσε έντονα συναισθήματα» – ανάμεσά τους και την ελπίδα – σε όσους την είδαν.



  • «Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ελπίζω ότι αυτή η φωτογραφία εμπνέει επίσης ελπίδα. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθώσουμε το χάος που έχουμε προκαλέσει», πρόσθεσε ο Sarikhani.

Οι διοργανωτές είπαν ότι περισσότερα από 75.000 άτομα ψήφισαν στον διαγωνισμό κάτι που αποτελεί αριθμό ρεκόρ συμμετοχής.

  • Το “Ice Bed” επιλέχθηκε από μια σύντομη λίστα 25 εικόνων, η οποία προηγουμένως είχε διαμορφωθεί μετά από την εξέταση περίπου 50.000 συμμετοχών. Το βραβείο απονέμεται από το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.


Ο Douglas Gurr, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, περιέγραψε τη νικητήρια φωτογραφία ως «συγκλονιστική» που «κόβει την ανάσα».

«Η εικόνα που μας προκαλεί να σκεφτούμε είναι μια έντονη υπενθύμιση του αναπόσπαστου δεσμού μεταξύ ενός ζώου και του οικοτόπου του και χρησιμεύει ως οπτική αναπαράσταση των επιζήμιων επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κλίματος και της απώλειας οικοτόπων», είπε ο Gurr.

Εκτός από τον νικητή, υπήρξαν τέσσερις φιναλίστ που βραβεύτηκαν ιδιαίτερα. Και οι πέντε φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έως τις 30 Ιουνίου.



hellasjournal.com

error: Content is protected !!