11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 – ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 – ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πόλεμοι, παντού στον πλανήτη, επαυξανόμενοι, οι οποίοι κοστίζουν ζωές, καταστροφές, και ένα πακτωλό χρημάτων για να συντηρηθούν. Αιτίες και αίτια και αφορμές ποικίλες, κι... 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 – ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Πόλεμοι, παντού στον πλανήτη, επαυξανόμενοι, οι οποίοι κοστίζουν ζωές, καταστροφές, και ένα πακτωλό χρημάτων για να συντηρηθούν. Αιτίες και αίτια και αφορμές ποικίλες, κι άντε να τις αναλύσεις όλες και να βγάλεις ένα θετικό συμπέρασμα περί καλού, -αν και οι εμπόλεμοι, πάντα διατείνονται πως πολεμούν για το καλό μας.

Να ενισχύσουν την παραγωγή τους σε όπλα για να αυξήσουν τις παραδόσεις προς την Ουκρανία και να αποτρέψουν μία αντιπαράθεση με τη Μόσχα «που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», καλεί τους Ευρωπαίους, σε συνέντευξη του στον γερμανικό Τύπο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, -15 και 16 Φεβρουαρίου-, θα συναντηθούν οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, , και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως: «Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε και να αναπτύξουμε πιο γρήγορα τη βιομηχανική μας βάση για να αυξήσουμε τις παραδόσεις προς την Ουκρανία και να αναδιοργανώσουμε τα δικά μας αποθέματα».

Από την δική του πλευρά, -το αντίπαλον δέος-, ο Βλαδιμίρ Πούτιν, προέβη στις δικές του δηλώσεις, λέγοντας στον δημοσιογράφο, Τάκερ Κάρλσον: «Πολεμώ για τον Χριστό και την Πατρίδα».

Οι πόλεμοι όμως, δεν γίνονται μόνον με όπλα, αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους, και στην εποχή μας, ανάβουν παντού και πυρπολούν τις ζωές μας.

 Μήπως, με τις ασθένειες και δη τις ανίατες, δεν παλεύουμε κάθε ημέρα, ή μήπως δεν είναι είδη πολέμου, οι καθημερινές δολοφονίες, οι βιασμοί, τα μπούλινγκς, η αισχροκέρδεια, η επιθυμία της επικράτησης, και τόσα άλλα.

Για παράδειγμα, τώρα, σε πάνω από 7.550 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Τροχαίο Αττικής, σε διάστημα δύο ημερών προχθές και εχθές, βεβαιώθηκαν 1895 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, κράνος και ζώνες ασφαλείας, και αφαιρέθηκαν 325 άδειες οδήγησης, 332 άδειες κυκλοφορίας και 271 πινακίδες οχημάτων.

Στην Θεσσαλονίκη πάλι, σε μία ημέρα και μόνο, πραγματοποιήθηκαν προχθές, 144 «κόντρες», και η καταγραφή τους αποδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα δε, όταν η Αστυνομία επεμβαίνει πάρα-πολύ σπάνια, ενώ αυτές συνεχίζουν ασταμάτητα.

Στην «πολιτική» πάλι, έχουμε ιδιαίτερα σοβαρούς «πολέμους» μεταξύ ηγετών και επίδοξων αντιπάλων τους, όπως για παράδειγμα μεταξύ Μπάϊντεν και Τραμπ, Μακρόν και Λε Πεν. Όσο για την Ελλάδα, σε τελευταία δημοσκόπηση και εν όψει των Ευροεκλογών, διαπιστώνεται πως η ΝΔ απολαμβάνει του 28,2 και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,1 και ΣΥΡΙΖΑ με 9,3.

Ακόμη στο «Sarvaivor», όπως και σε όλα τα «ριάλιτς», εν γένει, πόλεμος για μία θέση και για ένα κέρδος, -πόλεμος παντού.

Τελικώς, «Πατήρ πάντων πόλεμος», -όπως το είχαν τεκμηριώσει οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

error: Content is protected !!