Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η σημερινή ημέρα, καθορίζεται ως πολύ σημαντική τόσο για την αγροτιά, όσο και για όλους εμάς, οι οποίοι ζούμε από... Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η σημερινή ημέρα, καθορίζεται ως πολύ σημαντική τόσο για την αγροτιά, όσο και για όλους εμάς, οι οποίοι ζούμε από τα αγροτικά προϊόντα, απανταχού του πλανήτη, ώσπου εκείνα τα άλλα, τα μεταλλαγμένα και έλκοντα την καταγωγή τους από τα έντομα και τα ερπετά να τα αντικαταστήσουν παντελώς. Ήδη στην Ιταλία υιοθετήθηκε το αλεύρι από γρύλους.



Σήμερα, λοιπόν, Θεού θέλοντος, οι αγρότες της Ελλάδος, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεσηκωθεί, -διατεινόμενοι ότι τα φέρνουν δύσκολα με την ακρίβεια και κάποια σχετική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα προβλήματά τους-, ανέβηκαν στα τρακτέρ τους, -όπως και σε όλη την Ευρώπη άλλωστε-, και ζητούν την άμεση αρωγή της Κυβέρνησης.

 Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, συναινεί στο να τους συνδράμει και ο Πρωθυπουργός μάλιστα, εδήλωσε προχθές πως  «Θα ξύσουμε, (σημ. σαν Κυβέρνηση, εννοείται), τον πάτο του βαρελιού για τους αγρότες» και παράλληλα πως θα τους δεχθεί σήμερα, φτάνει και αυτοί να σταματήσουν τα «μπλόκα» σαν καλά παιδιά, για μία πολιτισμένη συζήτηση.



Από την πλευρά τους πάλι, εκείνοι, πολύ φοβούνται ότι δεν θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους στο έπακρον και αναλόγως απαντούν πως «Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα» ή, όπως στην ΕΡΤ ότι «Δεν προσερχόμαστε σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό για φωτογραφία και καφέ».

Ωστόσο, προχθές, λένε οι ίδιοι πως, τους είχε δώσει ραντεβού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά δεν τους δέχθηκε, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Συνέβη στην Αλεξανδρούπολη, όπου, -όπως οι ίδιοι λένε πάλι-, τους άφησε να τον περιμένουν σε ένα Ξενοδοχείο, δεν πήγε και έσπευσαν να τον συναντήσουν στο αεροδρόμιο πριν φύγει από την πόλη, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.



Από την άλλη, είναι και ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δηλώνει ότι έχει στο μανίκι του τρεις «προτάσεις-λύσεις» για το αγροτικό θέμα.

Ένταση, λοιπόν μεταξύ Κυβέρνησης και αγροτών, προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα η συνάντηση-κλειδί.

error: Content is protected !!