ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΙΗΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αν, λοιπόν, -αφελείς όντες,- πιστεύετε ότι η «τεχνητή νοημοσύνη» εφευρέθηκε προκειμένου να σώσει την παραπαίουσα Ανθρωπότητα, μάλλον εξαπατάτε τον ίδιο... ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΙΗΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αν, λοιπόν, -αφελείς όντες,- πιστεύετε ότι η «τεχνητή νοημοσύνη» εφευρέθηκε προκειμένου να σώσει την παραπαίουσα Ανθρωπότητα, μάλλον εξαπατάτε τον ίδιο τον εαυτό σας.

Οι δυσάρεστες αποκαλύψεις, φτάνουν όλο και πιο συχνά στα αυτιά μας και μία από αυτές, είναι ότι σύμφωνα με τις προοπτικές, το 40% των σημερινών εργαζομένων, και μάλιστα παγκοσμίως, θα αντικατασταθεί από ρομπότ, τα οποία θα κάνουν καλύτερα και φθηνότερα την δουλειά τους.



Μία άλλη απώλεια, θα είναι η απόλυτη αποπροσωποποίηση μας, καθώς ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία και να τα αλλοιώνει, ή να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν.

Ναι μεν, η επιστήμη προχωρεί για το καλό μας, πλην όμως, κάποιοι μπορεί να την στρέφουν και εναντίον μας. Έτσι λοιπόν και στην παρούσα περίπτωση, όπου σύμφωνα με τα κυκλοφορούντα, στο μέλλον, καθένας θα μπορεί να αντιγράψει την φωνή μας, τον γραφικό μας χαρακτήρα και την υπογραφή μας.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνητής Νοημοσύνης Mohamed bin Zayed του Άμπου Ντάμπι, ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία η οποία μπορεί να μιμηθεί ένα χειρόγραφο με βάση λίγες μόνο παραγράφους κειμένου, και να υποκλέψει την φωνή μας, τον γραφικό χαρακτήρα μας και την υπογραφή μας.



 Το «MBZUAI», αυτής της χώρας,  το οποίο και επαίρεται ως το «πρώτο Πανεπιστήμιο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο»,  έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του.

Σύμφωνα με το «Bloomberg», οι ερευνητές δεν έχουν δώσει  στην δημοσιότητα επαρκή στοιχεία, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τις ακριβείς και ακριβώς επικίνδυνες για εμάς τους ανθρώπους προδιαγραφές του σπουδαίου αυτού κατά της προσωπικής μας ασφάλειας επιτεύγματος.



error: Content is protected !!