ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σταμάτησαν οι αψιμαχίες  μεταξύ αγροτών και Κυβέρνησης, με μία σύντομη εκεχειρία, κατά την διάρκεια της οποίας, πίστευαν και οι δύο... ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σταμάτησαν οι αψιμαχίες  μεταξύ αγροτών και Κυβέρνησης, με μία σύντομη εκεχειρία, κατά την διάρκεια της οποίας, πίστευαν και οι δύο πλευρές πως όλα θα έβαιναν «ρόδινα». Όμως, δεν συνέβη.

Άκουσαν οι μεν τους δε, έθεσαν και δια ζώσης οι αγρότες τα προβλήματά τους επί τάπητος, και περίμεναν να λυθούν όλα δια μαγείας από τους υπεύθυνους κυβερνητικούς φορείς.

Η αλήθεια είναι πως αυτό, το οποίο είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, το έπραξε. Έξυσε το βαρέλι ως τον πάτο, και ό,τι μπόρεσε να βρει εκεί, το παρέδωσε στους αιτούντες.



 Εκείνοι, απαιτούσαν πολλά περισσότερα, καθώς πίστευαν, ως φαίνεται, πως το βαρέλι ήταν απύθμενο και πως στο τέλος έκρυβε θησαυρούς.

Έτσι, έσκυψαν το κεφάλι, απεχώρησαν των διαβουλεύσεων, δήλωσαν πως θα συσκεφθούν και θα απαντήσουν. Το έκαναν, και απάντησαν.

Απάντησαν πως έφυγαν απογοητευμένοι και πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και πως θα κατέβουν μάλιστα και στην Αθήνα, όπως οι συνάδελφοί τους της Γαλλίας και του Βελγίου, στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.



Εκείνοι, οι οποίοι διαχώρισαν την θέση τους, ήσαν οι αγρότες τοΎ θεσσαλικού κάμπου, χολωμένοι με την δεκαπενταμελή αντιπροσωπευτική Επιτροπή των αγροτών, η οποία συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, και στην οποία δεν μετείχε δικός τους εκπρόσωπος, αν και τους το είχαν υποσχεθεί.

Όμως, δεν ήταν και το μόνο τους παράπονο. Ενώ οι συνάδελφοί τους, τους είχαν υποσχεθεί να μιλήσουν και για τα «ειδικά» δικά τους προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, εκείνοι δεν είπαν ούτε λέξη.



Έτσι, λοιπόν, έχουν τα πράγματα, με διασπάσεις και  μεταξύ τους αποστάσεις, και άντε να προβλέψουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, ο οποίος μόλις ξεκίνησε.

error: Content is protected !!