ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ίσως, αυτός ο αιώνας, -ο αιώνας μας-, παραμείνει στην Ιστορία, ως «ο αιώνας των πάσης λογής πολέμων», κάτι, το οποίο... ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ίσως, αυτός ο αιώνας, -ο αιώνας μας-, παραμείνει στην Ιστορία, ως «ο αιώνας των πάσης λογής πολέμων», κάτι, το οποίο θα κρίνουν ή θα χλευάσουν οι επόμενες γενιές.

Πόλεμοι παντού και επί παντός, και τις περισσότερες φορές μάλιστα, να μην διακρίνεις καν ποιοί είναι οι νικητές και ποιοί οι ηττημένοι.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα, ξεκινώντας από τους πολέμους με όπλα και τραγικούς θανάτους ως και γενοκτονίες, που με κάθε «ψήλου πήδημα» ανάβουν παντού και καταστρέφουν τους πάντες και τα πάντα.



Ακολουθούν οι πολιτικοί πόλεμοι, όπως αυτός μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ, ο οποίος ξέσπασε μόλις προχθές. Όσο δε για τους οικονομικούς πολέμους, τους οποίους υφιστάμεθα όλοι και παντού, προχωρούν με μαθηματική ακρίβεια προς την απόλυτη φτωχοποίηση του κόσμου.

Αμύθητα ποσά, τα οποία εγγίζουν εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια, ως εξωτερικό χρέος, μαστίζουν τις άλλοτε ανθηρές και πρώτη δύναμη του κόσμου, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.



Αλλά και ο οικονομικός τιμητής και τιμωρός, μέχρι πρότινος, η Γερμανία, βρίσκεται στο χείλος του οικονομικού αδιεξόδου, ενώ και  θεωρούμενη ως τρίτη οικονομική δύναμη του κόσμου, η Ιαπωνία, φαίνεται να λαμβάνει την κατιούσα, με την Ινδία να ανέρχεται αλματωδώς.

Ο πόλεμος κατά της φτώχειας, πάλι, είναι διαχρονικός, αλλά αυτή δεν γίνεται να παταχθεί γενικώς, όσο οι Κυβερνήσεις  αυτού του πλανήτη, ξοδεύουν τα οικονομικά τους αποθέματα και δανείζονται ακόμη, προκειμένου να ενεργούν κατακτητικούς πολέμους, στερώντας-τα από τους πολίτες τους.



error: Content is protected !!