ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συχνά, τα σύγχρονα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με μπερδεύουν. Παρατηρώ όμως πως μπερδεύουν και άλλους πολλούς, οι οποίοι τελικά δεν μπορούμε... ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συχνά, τα σύγχρονα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με μπερδεύουν. Παρατηρώ όμως πως μπερδεύουν και άλλους πολλούς, οι οποίοι τελικά δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τί είναι αλήθεια και τί ψέμα, ποιός έχει δίκιο ή άδικο, τί γίνεται πραγματικά και τί δεν γίνεται.

Τείνω, μάλλον να αποδεχθώ το συμπέρασμα του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος όπως πάντα εύγλωττος, δήλωσε στο Συνέδριο του Μονάχου, -με δικά του λόγια, φυσικά-, πως η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα έρθει μία ημέρα, κατά την οποίαν θα μας σώσει από τα «φέηκ νιούς», εκτοπίζοντάς-τα με τα ακαταμάχητα και πανέξυπνα προτερήματά της.



Και πώς όχι; Εδώ, -λένε-, πως θα κυριαρχήσουν και θα μας αντικαταστήσουν επί παντός, τα παντός καιρού και διάνοιας ρομπότ, και δεν θα μπορούν να ξεχωρίσουν τα αληθινά από τα ψεύτικα;

Η πολυδιαφημισμένη αυτή και πολυαναμενόμενη Τεχνητή Νοημοσύνη, δέον να κάνει και αυτή λάθη και να υποπίπτει σε ανακρίβειες κι αντιφάσεις, όμως θα υπάρχει και μία δικαιολογία, η οποία θα εκφράζεται κάπως έτσι:



«Έ, τί περιμένεις από ένα ρομπότ; Εδώ οι άνθρωποι και κάνουμε λάθη…».

Και αυτό, το βιώνουμε καθημερινώς, μετέχοντες μάλιστα, συμμορφούμενοι στο ρηθέν: «Ουδείς αλάνθαστος».



error: Content is protected !!