ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με τρακτέρ, πούλμαν και λεωφορεία, οι έλληνες αγρότες «εκπορθούν» αύριο τα τείχη των Αθηνών. Ύστερα από εκκλήσεις, διεκδικήσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς... ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με τρακτέρ, πούλμαν και λεωφορεία, οι έλληνες αγρότες «εκπορθούν» αύριο τα τείχη των Αθηνών.

Ύστερα από εκκλήσεις, διεκδικήσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δρόμων, συζητήσεις με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και παραχωρήσεις από την Κυβέρνηση, από την οποίαν έλαβαν υποσχέσεις, αλλά όχι αποδοχή όλων των αιτημάτων τους, φτάνουν στην πρωτεύουσα του Κράτους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμη φορά.



Από πλευρά της η Κυβέρνηση, δήλωσε ξεκάθαρα πώς ό,τι είχε να προσφέρει το υποσχέθηκε, ενώ η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, εξήγγειλε την προοπτική από τον ερχόμενο Απρίλιο, να δοθεί και ειδικό επίδομα στις αγρότισσες μητέρες από 300 έως  1000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό παιδιών της κάθε οικογένειας.

Επικαλούμενη τα δημοσιονομικά, -τα οποία δεν αντέχουν άλλο-, η Κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο αποδοχής των επιπλέον αιτημάτων και οι αγρότες, αντί να επιστρέψουν στα χωράφια τους, επικαλούμενοι προβλήματα διαβίωσης, επανήλθαν στις θέσεις τους κατά μήκος των εθνικών οδών, προειδοποιώντας για τα όσα θα συμβούν αύριο.



Εχθές, απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του Μπράλου, σήμερα αναμένεται να αποκλείσουν τα Μουδανιά, και άλλα σημεία, ενώ στην Αθήνα θα κατέλθουν κατά εκατοντάδες με λεωφορεία, αλλά και με τα τρακτέρ τους, καθώς η Κυβέρνηση τούς το επιτρέπει, αφού, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, και άλλες χώρες, έχουν επιτρέψει ήδη μία τέτοια κίνηση.

Από την άλλη, και πάλι ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιοί πως είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των αγροτών, ασχέτως αν δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.



Εκείνοι, διαβεβαιώνουν πως μετά την Αθήνα, θα επιστρέψουν στα πόστα τους, πιθανώς μέχρι να εξομαλυνθούν τα δημοσιονομικά του Κράτους και να επαναληφθούν οι συζητήσεις.

error: Content is protected !!