ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ξεκινούν τις εργασίες τους τα απογευματινά χειρουργεία στα ελληνικά κρατικά Νοσοκομεία. Επειδή, λόγω υποστελέχωσης του ΕΣΥ, τα πρωϊνά δεν προλαβαίνουν... ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ξεκινούν τις εργασίες τους τα απογευματινά χειρουργεία στα ελληνικά κρατικά Νοσοκομεία. Επειδή, λόγω υποστελέχωσης του ΕΣΥ, τα πρωϊνά δεν προλαβαίνουν να διεκπεραιώσουν το κοινωφελές έργο τους, έρχονται και αυτά προς βοήθεια.

Μέχρις εδώ, όλα καλά και μία ανάσα, για όσους θα έπρεπε να περιμένουν επί μακρόν την σειρά τους κι ίσως να μην προλάβαιναν, αποδημούντες σε τόπους χλοερούς.



Αυτό όμως που ουδείς μπορεί να κατανοήσει, είναι το αν τα κρατικά Νοσοκομεία οφείλουν να περιθάλπουν, να φροντίζουν και να εγχειρίζουν τους Έλληνες πολίτες. Και αν αυτή η οφειλή τους θα πρέπει να είναι κερδοσκοπική ή όχι, όπως γίνεται στα ιδιωτικά, και δη όταν αυτοί οι Έλληνες πολίτες έχουν χρυσοπληρώσει εκ των προτέρων με τις νόμιμες κρατήσεις κατά την διάρκεια του βίου τους και της εργασίας τους, τα έξοδα αυτά.

Το ίδιο συμβαίνει, αυτόν τον καιρό με τα φάρμακα, για τα οποία,  -εδώ και αρκετά χρόνια-, πρέπει να συμμετέχει και ο ασφαλισμένος, ο οποίος καταβάλλει «συμμετοχή», και η οποία μάλιστα κατ’  αυτάς αυξήθηκε κατά πολύ.



Όλοι λοιπόν, οι Έλληνες, από εδώ και πέρα, αν βιαζόμαστε να προβούμε σε εγχείρηση, θα πρέπει να πληρώνουμε από τριακόσια έως και δύο χιλιάδες ευρώ, καθώς αγνοείται, ως φαίνεται, η ήδη καταβολή μας, η οποία συνεχίζεται ακόμη και όταν βγούμε σε σύνταξη, για να μας εξασφαλίσει το Κράτος την υγεία μας.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι, αν κάτι επείγον απειλεί την υγεία μας και πρέπει να καταφύγουμε σε απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να καταβάλουμε και τον κατά αναλογίαν οβολόν.



Όσο δε για τις γενναίες αυξήσεις στα φάρμακα, άσε να τα αγοράζουν οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα και να απέχουν φυσικά οι πένητες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άποροι και όσοι άλλοι, πλήρωναν ή δεν πλήρωναν ασφάλεια για να τους καλύπτει το Κράτος στις δύσκολες στιγμές υγείας τους.

error: Content is protected !!