ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ; ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Άλλοι λένε πως τα σκουλικάκια, θα προσφέρουν πρωτεΐνες στους οργανισμούς μας συνδυασμένα με ακρίδες και άλλα τινά έντομα και ζουζούνια... ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Άλλοι λένε πως τα σκουλικάκια, θα προσφέρουν πρωτεΐνες στους οργανισμούς μας συνδυασμένα με ακρίδες και άλλα τινά έντομα και ζουζούνια και κάποιοι πάλι απαγορεύουν τα παραγόμενα τρόφιμα από καλλιεργημένα ζωϊκά κύτταρα.

Το τελευταίο, συνέβη πρόσφατα στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου η εκεί «Γερουσία» ενέκρινε ομόφωνα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει παρασκευή, πώληση και διανομή τροφίμων από καλλιεργημένα ζωϊκά κύτταρα.



Σύμφωνα με το SB23 από τους γερουσιαστές Jack W. Williams, R-Wilmer, οι παραβιάσεις θα συνιστούσαν πλημμέλημα κατηγορίας Γ’. Η άδεια ασφάλειας τροφίμων μίας μονάδας πώλησης τροφίμων θα μπορούσε να ανασταλεί ή να ανακληθεί κατόπιν καταδίκης του ιδιοκτήτη ή ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο και αν υπογραφεί αυτό το σχέδιο νόμου, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2024. Τα δε πρόστιμα σε καταστήματα υπηρεσιών εστίασης θα κυμαίνονται από 100 έως και 10.000 δολάρια.



Ήδη, η Φλόριντα προωθεί νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κρεάτων εργαστηρίου, με βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες και ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις, δήλωσε πρόσφατα:«Δεν πρόκειται να έχουμε ψεύτικο κρέας».

Οι Πολιτείες Τενεσί, Βόρεια Βιρτζίνια και Αριζόνα προσανατολίζονται σε παρόμοιες απαγορεύσεις, με τους Δημοκρατικούς να αντιδρούν.

Τελικά, μάλλον ουδέποτε θα μάθουμε τί μαγειρεύουν οι άλλοι για το καλό της υγείας μας, και τί για το κακό μας.



error: Content is protected !!