ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μιά ματιά στις τελευταίες ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, μπορεί να μας πείσει πως ταλανίζουν τα νεύρα μας, ορισμένα σημαντικά... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μιά ματιά στις τελευταίες ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, μπορεί να μας πείσει πως ταλανίζουν τα νεύρα μας, ορισμένα σημαντικά και ασήμαντα, τα οποία συμβαίνουν γύρω μας, και άλλοι τα αντιλαμβάνονται ως σωστά, κάποιο πάλι ως το αντίθετο.

Στην Ελλάδα μας πρώτα, όπου δεν λέει να σταματήσει ο χορός των απεργιών, οι οποίες όμως ενίοτε ξεφουσκώνουν εύκολα, παρά το ότι θα έλεγες ότι δεν θα σταματούσαν και τόσο εύκολα. Ήδη, κάποιοι, από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες θεώρησαν σωστό να επιστρέψουν στα χωράφια τους, ενώ οι περισσότεροι επιμένουν να διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.



Εντωμεταξύ 200.000 εργάτες από Ινδία, Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ φτάνουν οσονούπω για να εργαστούν στην γη μας, ελλείψει ντόπιων εργατικών χεριών.

Επέστρεψε ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ ο επί δεκαπέντε χρόνια ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναπτύξει την άποψή του, όπως προσανατολιστούν τα μέλη του σε εκλογές νέου προέδρου, -λες και έχουν έλλειψη-, και μάλιστα όταν ο ίδιος στήριζε την παρουσία και ηγεσία του κ. Στέφανου Κασσελάκη.



Έτσι, και μετά αυτήν την κρίση, ίσως δούμε και άλλα κόμματα να προστίθενται στην λίστα των ήδη υπαρχόντων. Ήδη κάποιοι το αφήνουν να διαφανεί, και άλλοι ήδη προσχωρούν σε ήδη υπάρχοντα.

Τώρα, ενώ, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακριβοπληρώνουν τα φάρμακά τους, οι φαρμακοποιοί διαπιστώνουν πως υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε παυσίπονα, αντικαρκινικά και παιδικές αντιβιώσεις, και τριπλασιάζονται οι τιμές σε 33 γενόσημα, ενώ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη, εκτιμά ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, καθώς δεν επαρκεί  το διαθέσιμο προσωπικό.

Αναβαθμίζονται και επεκτείνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες προστασίας του Έλληνα καταναλωτή, διαβεβαιοί η Κυβέρνηση,  ωστόσο το τυρί ανέβηκε κατά 25% και το λάδι είναι απλησίαστο.



Στο εκτός ημών, τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  «στόλισε» για τα καλά και κάθε άλλο παρά κομψά τον Βλάντιμιρ Πούτιν, με λόγια που καθένας θα θεωρούσε απρεπή, τουλάχιστον για έναν πλανητάρχη.

Στην άλλη πλευρά, 1.000 στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων παραδόθηκαν στους Ρώσους, η δε χώρα αυτή και παρά το «εμπάργκο» της Δύσης, και σύμφωνα με το Πρακτορείο «Ρώϋτερς», έχει εξ’ αυτού προσπορίσει 653 δις δολάρια.

Στην Αγγλία, απαγορεύθηκαν δια παντός τα «κινητά» στα σχολεία.

Σημαντικά για κάποιους ή και ασήμαντα για άλλους, αυτά είναι μερικά από όσα απασχολούν τον κόσμο μας και εμάς, τις τελευταίες ημέρες.

error: Content is protected !!