Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μετά από λίγα εικοσιτετράωρα αναταραχής στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους συγκεντρώθηκαν τα μέλη του και μάλιστα ενώπιον μίας τεράστιας εκπλήξεως,... Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μετά από λίγα εικοσιτετράωρα αναταραχής στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους συγκεντρώθηκαν τα μέλη του και μάλιστα ενώπιον μίας τεράστιας εκπλήξεως, αυτήν της ξαφνικής και αναπάντεχης προσέλευσης, δύο ώρες πριν την έναρξή του, του τέως προέδρου-του, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ναι, σαφώς και ήταν ένα συνέδριο ρήξης και αμφισβήτησης έως κατάργησης του νυν προέδρου του, κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αφού επικροτήθηκε από τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς τού ΣΥΡΙΖΑ και του ανέθεσαν ομόφωνα την προεδρία, αίφνης τους «ξίνισε» και ξεκίνησαν έναν αγώνα φυγής μελών εντασσομένων σε άλλα κόμματα, ή απαίτησης αναπροσδιορισμού  των απόψεών τους, οι οποίες αυτήν την φορά έκλιναν κατά της διατήρησης ως προέδρου του κ. Κασσελάκη, μιλώντας μάλιστα, -εξ’ απαλών ονύχων-, για αυτοπροσδιοριζόμενους αντικαταστάτες.



Όλα αυτά δε, κατόπιν της κακής εμπειρίας, την οποία είχαν κατά τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές., και αντί να εστιαστούν και να δουλέψουν για τις ευρωεκλογές, οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών.

Αυτή η κατάσταση, φαίνεται πως εξώθησε και τον κύριο Τσίπρα να παρέμβει, προκειμένου να σώσει την κατάσταση,  να διασώσει ενδεχομένως το κόμμα και να προτείνει την λύση του «γορδίου δεσμού».



Επιλήσμων, ως προς το ότι απολέσαντος την ψήφο της εντολής των ψηφοφόρων προς σχηματισμό Κυβέρνησης, απεσύρθη από την προεδρία του κόμματος, γεγονός το οποίο του θύμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στενός και έμπιστος συνεργάτης του, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντάς-του πως:

««Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή. Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει. Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή Άρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017».



Αφού ο κύριος Τσίπρας, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον κύριο Κασσελάκη για ναρκισσισμό και πολλούς μέσα από το κόμμα ως ονειροπολούντες τιμές και θέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα της προσφυγής στις κάλπες για νέο πρόεδρο, γεγονός το οποίο ο κύριος Κασσελάκης προσέλαβε ως πρόκληση και βέβαιος, -προφανώς-, για την προσωπικότητα και δύναμή του, απεδέχθη, φτάνει, όπως είπε, να υπάρξει αντίπαλος.

Αλλά, ποιό θα μπορούσε να είναι αυτό το «αντίπαλον δέος»; Αμέσως την άλλη ημέρα, αναφέρθηκαν δέκα, τουλάχιστον, ονόματα των οποίων οι κάτοχοι θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν, αφού φυσικά κερδηθεί από κάποιον από αυτούς, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους και δεν οδηγήσει την ενότητα του κόμματος σε άλλα προβλήματα.

ΥΓ. Φρέσκια είδηση. Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά της, λένε οι τηλεοπτικές ενημερώσεις. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως οι γυναίκες και προβλεπτικές είναι και πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, όπως λέει και η θυμοσοφία του λαού μας.

error: Content is protected !!