Economist: Πώς «η μητρότητα τιμωρεί» τις γυναίκες σκοτώνοντας την καριέρα – Νέα έρευνα σε 134 χώρες Economist: Πώς «η μητρότητα τιμωρεί» τις γυναίκες σκοτώνοντας την καριέρα – Νέα έρευνα σε 134 χώρες
Νέα έρευνα σε 134 χώρες για τη μητρότητα δημοσιεύει ο Economist. Είναι άλλο να λες ότι η μητρότητα σκοτώνει την καριέρα και άλλο να αποδεικνύεται με στοιχεία έπειτα... Economist: Πώς «η μητρότητα τιμωρεί» τις γυναίκες σκοτώνοντας την καριέρα – Νέα έρευνα σε 134 χώρες

Νέα έρευνα σε 134 χώρες για τη μητρότητα δημοσιεύει ο Economist.

Είναι άλλο να λες ότι η μητρότητα σκοτώνει την καριέρα και άλλο να αποδεικνύεται με στοιχεία έπειτα από έρευνα σε 134 χώρες. Η έρευνα δημοσιεύεται από τον Economist αποδεικνύοντας πόσο η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία απέχει από το να καταστεί ισότιμη με αυτή του άνδρα.



Για να γίνει κάποια μητέρα θα πρέπει να θυσιάσει την καριέρα της – αυτό λένε να στοιχεία παγκοσμίως. Και τα γραφήματα που δημοσιεύει ο Economist δείχνουν ότι η «τροχιά» των γυναικών στην εργασία κατά τα τελευταία 70 χρόνια δεν είναι γραμμική. Διακόπτεται απότομα όταν γίνουν μητέρες, όταν κάνουν το πρώτο παιδί.



Όπως διαπιστώνεται με στοιχεία, παγκοσμίως η συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία πέφτει κατακόρυφα ή φθάνει. Η νέα μελέτη το αποτυπώνει στα παρακάτω γραφήματα:

mitrotita_ereyna_economist1_d60d4.jpg
mitrotita_ereyna_economist2_0d36b.jpg

Σε όλο τον κόσμο, οι μητέρες αντιμετωπίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο, που οι πατέρες σε μεγάλο βαθμό δεν αντιμετωπίζουν, σημειώνει ο Economist.

Οι ερευνητές αναφέρονται στο αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίζοντας το ως «πέναλτι μητρότητας». Πραγματική τιμωρία, δηλαδή, η μητρότητα.



Χρησιμοποιώντας μια σειρά δεδομένων από 134 χώρες για να μετρήσουν την επίδραση στο 95% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα προσέγγιση για τον υπολογισμό αυτού του φαινομένου.

Η πραγματικότητα είναι αυτή που αναγκάζει τις μητέρες στις δυτικές κοινωνίες να αποχωρήσουν από μια μισθωτή θέση εργασίας.

ieidiseis.gr

error: Content is protected !!