ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τάπαμε, τα ξανάπαμε, να μην τα ξαναπούμε. Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα φυλετικού αφανισμού, καθώς η υπογεννητικότητα βρίσκεται στα ύψη.... ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τάπαμε, τα ξανάπαμε, να μην τα ξαναπούμε. Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα φυλετικού αφανισμού, καθώς η υπογεννητικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Σε άλλες χώρες, όπου αντιμετωπίζουν ίδιες καταστάσεις, κινούνται πολύ διαφορετικά, προκειμένου να μην εξαλειφθούν και μοιραίως διαγραφούν από τον χάρτη της Γης.



Αυτόν τον καιρό, στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στην Σεούλ, μία κατασκευαστική εταιρία, η  «Boeing Group», δήλωσε ότι σχεδιάζει να πληρώνει περίπου 75.000 δολάρια στους εργαζόμενους κάθε φορά που αποκτούν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους, μέσω εγκυμοσύνης.

Προκειμένου να δώσει κίνητρα να γεννιούνται περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο, η εν λόγω εταιρεία, θα πληρώσει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε υπαλλήλους, των οποίων μέλη της οικογένειάς τους έχουν φέρει στον κόσμο, συνολικά, 70 παιδιά από το 2021 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με το CNN.



Από την δική του πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Lee Jong-keun, δήλωσε ότι παρέχει οικονομική υποστήριξη στους υπαλλήλους της για να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που σχετίζεται με την ανατροφή των παιδιών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι εργαζόμενοι που έχουν 3 παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της λήψης 225.000 δολαρίων σε μετρητά, ή της απόκτησης στέγης με έξοδα της εταιρείας.

Η Νότια Κορέα, -με πληθυσμό 51 εκατομμυρίων-, υποφέρει από το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, φθάνοντας το 0,78 το 2022, και η Κορεατική Στατιστική Αρχή αναμένει ότι θα μειωθεί στο 0,65 το 2025.

Εμείς δε, είτε χαζεύουμε τα γεγονότα, είτε ουδόλως μας απασχολεί το πρόβλημα.



Στην Ευρώπη, της ευημερίας, πάντως, η οποία επίσης μαστίζεται από υπογεννητικότητα, η λύση επιδιώκεται με την εισροή ξένων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια την προτιμούν, και εκείνη χαίρεται για την προτίμηση και την λύση του προβλήματος.

error: Content is protected !!