ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η αντίθεση, είναι ένα γεγονός, το οποίο είτε βγαίνει από μέσα μας, είτε οφείλεται στο ότι κάπου βλέπουμε αλλιώς τα... ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η αντίθεση, είναι ένα γεγονός, το οποίο είτε βγαίνει από μέσα μας, είτε οφείλεται στο ότι κάπου βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα, κι αυτά αλλιώς μπορεί να αποβούν.

Παράδειγμα, τα οικονομικά μας, που πάντα πιστεύουμε ότι θα είναι επαρκή και ωστόσο συχνά συμβαίνει το αντίθετο.



Στην Ελλάδα, λίγη σημασία δίνουμε στην γλώσσα μας και πολύ περισσότερο στην αρχαία ελληνική, την οποία τιμούν άπασες οι ξένες χώρες, εξ’ αντιθέτου όμως, το Πανεπιστήμιο του Πρίστον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανακοίνωσε πως καταργεί αυτήν την πολυτέλεια, της οποίας απελάμβανε μέχρι σήμερα, προκειμένου να μην θεωρείται αντιρατσιστικό το γεγονός, καθώς χιλιάδες άλλες γλώσσες δεν διδάσκονται σ’ αυτό.

Διαβάζω τις ελληνικές εφημερίδες,, οι οποίες συχνά ανακοινώνουν αντίθετα πράγματα και βλέπω εχθές στα πρωτοσέλιδα κάποιες αντιθέσεις.

Έτσι, διαβάζω στον «Ελεύθερο Τύπο» πως κατά 206% φθηνότερα θα στοιχίζει «το καλάθι του νοικοκυριού», ενώ στην «Κόντρα» αντιτίθενται οι εκτιμήσεις και διαβάζουμε: «Καλπάζει ανεξέλεγκτα η ακρίβεια. Σε απόγνωση οι καταναλωτές».



Δεσμεύθηκε η Κυβέρνηση να ορίσει στα 920 ευρώ τον κατώτερο μισθό, αλλά ψιθυρίζεται πως αυτός δεν θα ξεπεράσει τα 710.

Στη Νότια Καρολίνα, τώρα, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, φαβορί τερμάτισε ο Ντόναλτ Τραμπ και πίσω κατά πολύ έμεινε η εκ της Πολιτείας πρώην Πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, κυρία Νίκι Χέϊλι, η οποία διεκδικεί ομού μετά του προαναφερομένου την προεδρίαν του Αμερικανικού Έθνους, αλλά έχασε στην ίδια την γενέτειρά της.

Εσωκομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι από τους πιο έξω, ήθελαν να  να βγει εκτός ο κύριος Κασσελάκης, αλλά η πλειοψηφία των μελών, τον εδραίωσε.



Πεντακόσιες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, απειλεί ο Πρόεδρος Μπάϊντεν, ενώ με τις προηγούμενες, τις οποίες της επέβαλε, πέτυχε το αποτέλεσμα, αυτή να πολλαπλασιάσει τα έσοδά της.

Στην Ελλάδα, ακούγεται, πως οι Τράπεζες χρωστούν στο Δημόσιο 13 δις ευρώ, αλλά δεν δέχονται να τους χρωστάει ουδείς.

Συμβαίνουν συχνά τα αντίθετα, και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι να τα αποδεχόμαστε.

error: Content is protected !!