ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλη η  Ελλάς, πλην Λακεδαιμονίων, -τους οποίους αντικαθιστά η ΓΕΣΕΕ σε αυτήν την περίπτωση-, απεργεί σήμερα, ή έστω κατεβαίνει σε... ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλη η  Ελλάς, πλην Λακεδαιμονίων, -τους οποίους αντικαθιστά η ΓΕΣΕΕ σε αυτήν την περίπτωση-, απεργεί σήμερα, ή έστω κατεβαίνει σε στάσεις εργασίας, όπως οι δημοσιογράφοι .

Είναι βέβαια και οι αγρότες, οι οποίοι προκαταβολικά απήργησαν και επέστρεψαν στις θέσεις τους μέχρι νεοτέρας. Εντωμεταξύ, οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη, έγινε γνωστό πως μπήκαν στις Βρυξέλλες, σκόρπισαν άχυρα παντού και πέτυχαν να ασχοληθεί κάπως περισσότερο η Κομισιόν με τα προβλήματά τους.



Στην απεργία, την οποία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια»,  και ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, θα ηχήσουν και οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα, εις μνήμην των θυμάτων, καθώς η Ιερά Σύνοδος, θέλει να μετέχει και αυτή στο πανελλήνιο πένθος.

Από την πλευρά της πάλι, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με υποσχέσεις και δραστηριοποιήσεις, ώστε να παταχθεί η φτώχεια, έστω και αν και τον περασμένο μήνα διεκδικήσαμε πρωτιά στον υπερπληθωρισμό στην Ευρώπη, κατακτώντας την δεύτερη θέση.                



Ωστόσο, προκηρύχθηκαν 3820 θέσεις μονίμων και εποχικών υπαλλήλων και εργατών σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, αυξάνεται κατά τι, ο κατώτερος μισθός, και 20.000 οικήματα που ανήκουν στο Δημόσιο και κατέρρεαν για πολλά χρόνια, παντελώς παραμελημένα, θα γίνουν κατοικήσιμα και θα παραχωρηθούν σε 20.000 σε ευάλωτους πολίτες.

Ό,τι μπορεί κάνει και η Κυβέρνηση για να αναπνεύσουμε λιγάκι και να πάρουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίζουμε την φτώχεια.

Ακόμη και ένας καλός λόγος, είναι μιά παρηγοριά, για όσους υποφέρουν.



error: Content is protected !!