ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΕΤΟΥΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΕΤΟΥΤΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η «επιστημονική» θεωρία του Δαρβίνου, σύμφωνα με την οποίαν ο Άνθρωπος κατάγεται από τον Πίθηκο, αναβιώνει κατά τις ημέρες μας,... ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΕΤΟΥΤΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η «επιστημονική» θεωρία του Δαρβίνου, σύμφωνα με την οποίαν ο Άνθρωπος κατάγεται από τον Πίθηκο, αναβιώνει κατά τις ημέρες μας, προκειμένου και η σύγχρονη Επιστήμη να έχει και αυτή, -σαν η πλέον υπεύθυνη-,  τον λόγο της.

Αφού δε, οι επιστήμονες θεωρούν βέβαιον ότι το ανθρώπινο είδος συγγενεύει περισσότερο με τους χιμπατζήδες, καθώς αυτοί στερούνται ουράς και ο Άνθρωπος, επίσης δεν την διαθέτει, χρέος της σύγχρονης Επιστήμης ήταν πλέον να εξετάσει και για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο.



Έτσι, αφού επί τρία συναπτά έτη έκαναν τις έρευνές τους, εγνωσμένης αξίας επιστήμονες, βρήκαν, -«ακράδαντα προφανώς-, στοιχεία και αποδείξεις, συζήτησαν, αμφισβήτησαν, συμφώνησαν τέλος επί των συμπερασμάτων τους και προέβησαν σε ανακοινώσεις.

Στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», η ομάδα των ερευνητών περί απουσίας της ουράς από τον Άνθρωπο και το άλυτο μέχρι τούδε λογικού προβλήματος, δημοσίευσε προχθές τα όσα μπόρεσε να διαπιστώσει, ενοχοποιώντας μία μετάλλαξη στο γονίδιο TBXT, η οποία και είναι παρούσα σε ανθρώπους και χιμπατζήδες, αλλά όχι στους πιθήκους.



Πεπεισμένοι, λοιπόν, αυτοί οι επιστήμονες, τροποποίησαν γενετικά ποντίκια με το γονίδιο αυτό και την επίμαχη μετάλλαξη, και παρατηρώντας τις μεταβολές που υπήρχαν στο μέγεθος της ουράς επί των πιθήκων, και αφού πειραματίστηκαν επί του σοβαρού επίσης θέματος έως ποίο μήκος μπορεί να φτάσει η ουρά των ποντικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η μία και μόνη μετάλλαξη ήταν αρκετή για να απομακρύνει την ουρά από τον Άνθρωπο.

Η ακράδαντη δε, διαπίστωσή τους, ήταν το ότι η ουρά είναι για να τυλίγονται οι χιμπατζήδες στα δέντρα, ενώ πίθηκοι και ανθρώπινα όντα προτιμούν την δίποδον πορείαν, οπότε, τί να την έκαναν την ουρά;



Απίστευτο, κι όμως άκρως επιστημονικό!

Υ.Γ. Όσο για τις αυξομειώσεις στις ουρές των μυών, δεν ανακοίνωσαν κάτι το σημαντικό.

error: Content is protected !!