Θα υπάρξει μία παραίτηση; Θα υπάρξει μία παραίτηση;
του Μάνου Δερτούζου Δημοτικός Σύμβουλος Μετά την λακκούβα ……το φρεάτιο Θα υπάρξει μία παραίτηση; Θέματα ασφαλείας ζητούν λύση. Πριν από ένα μήνα συμπολίτης μας  με... Θα υπάρξει μία παραίτηση;

του Μάνου Δερτούζου 
Δημοτικός Σύμβουλος

Μετά την λακκούβα ……το φρεάτιο

Θα υπάρξει μία παραίτηση;

Θέματα ασφαλείας ζητούν λύση.

Πριν από ένα μήνα συμπολίτης μας  με μηχανάκι έπεσε  σε μία λακκούβα στη Λ. Ιπποκράτους  και   αφού σύρθηκε  στην άσφαλτο επί πολλά μέτρα από τύχη γλύτωσε τα χειρότερα.

Σάββατο 2/3,  γυναίκα ενώ προχωρούσε στην Ακτή Καραϊσκάκη επί του πεζοδρομίου, έπεσε  σε φρεάτιο αφού υποχώρησε η πρόχειρη  τοποθέτηση λαμαρίνας που είχαν βάλει πάνω από το φρεάτιο  και χτύπησε σοβαρά.

Δεύτερο  ατύχημα  συμπολίτη μας μέσα σε ένα μήνα.  Ποιος έχει την ευθύνη για την πρόχειρη τοποθέτηση της λαμαρίνας πάνω από το φρεάτιο; Τι πρέπει να γίνει χειρότερο για να ενεργοποιηθεί η Δημοτική αρχή;

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Θα υπάρξει μία παραίτηση για λόγους ευθιξίας μετά το δεύτερο ατύχημα;

Ποιος είναι υπεύθυνος; Ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας ,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών γιατί πρόκειται για φρεάτιο ή και οι δύο;

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας θα παραμένει απαθής ή θα ζητήσει την παραίτηση του υπευθύνου;

Επ΄ ευκαιρία  αυτού του δεύτερου ατυχήματος επισημαίνω, όπως έκανα και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,  την αδυναμία  της Δημοτικής αρχής για την άμεση παρέμβαση, στην παραλιακή Σεληνίων , στην  παραλία ΚακηΒίγλας,  Λιμνιώνα όπου υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης  και θα θρηνήσουμε θύματα ,  αφού το παραλιακό μέτωπο σε αυτές τις περιπτώσεις  έχει κουφώσει και υποχωρεί. Ο κίνδυνος  επίσης σε όλες τις παραλίες που έχουν καταστραφεί και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν οι πολίτες.  (π.χ παραλία Κολώνες ,  Αίας , Βασιλικά και όχι μόνο)

Η αναγκαιότητα δρόμων  διαφυγής σε περιοχές ( όπως το  Πανόραμα) , διότι  εάν συμβεί πυρκαγιά θα θρηνούμε όλοι μαζί.

Η Δημοτική αρχή  δυστυχώς  μένει απαθής,  δεν παρεμβαίνει επικαλούμενη την Κτηματική υπηρεσία,  πρέπει  όμως να καταλάβει , ότι  ο Δήμος δεν είναι  ένας  απλός υπηρεσιακός παράγοντας ,  διότι εάν ήταν έτσι δεν θα κάναμε εκλογές , ο Δήμαρχος θα διοριζόταν.

Η Δημοτική αρχή  σε θέματα ασφάλειας του πολίτη , πρέπει   να παίρνει  άμεσες πολιτικές αποφάσεις με τόλμη  αλλά και  αποφασιστικότητα να δίνει λύσεις.

Εάν συμβεί το ατύχημα κατηγορούμενος δεν θα πάει ούτε το δασαρχείο ούτε η Κτηματική υπηρεσία. Κατηγορούμενος θα είναι ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η απαράδεκτη κατάσταση οδοφωτισμού που επικρατεί  στο νησί , με παράπονα πολιτών τα οποία  βλέπουμε καθημερινά στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος παίρνει  κάθε  χρόνο 1.250.000 ευρώ!!!!

error: Content is protected !!