Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές
Τη δική της απάντηση στο ερώτημα του κατά πόσο ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις εταιρείες του λεγόμενου Magnificent 7 είναι... Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές

Τη δική της απάντηση στο ερώτημα του κατά πόσο ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις εταιρείες του λεγόμενου Magnificent 7 είναι μια φούσκα που θα σκάσει δίνει η Deutsche Bank, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της, David Folkerts-Landau να σημειώνει ότι το AI αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που θα ζήσουμε στην εποχή μας. Προβλέποντας ότι η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει μια νέα πηγή ανάπτυξης σε έναν κόσμο φτωχών προσδοκιών, αδύναμης παραγωγικότητας και μείωσης των πληθυσμών, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος ποντάρει ότι το χρηματιστηριακό ράλι το οποίο πυροδοτήθηκε από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχιστεί, φέρνοντας τον S&P 500 στις 5.100  μονάδες έως τα τέλη  του 2024, από τα σημερινά επίπεδα των 4.975 μονάδων.

Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές-1

«Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στην πορεία, αλλά με την Nvidia να έχει ενισχυθεί ήδη κατά 47% από τις αρχές του έτους (στην καλύτερη επίδοση σε ολόκληρο τον S&P 500) και να είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία σε όλο τον κόσμο, είναι σαφές ότι ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη είναι άθικτος», αναφέρει ο Folkerts-Landau.

Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές-2

Ουσιαστικά, ο οικονομολόγος ποντάρει στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την παραγωγικότητα, που αποτελεί και ένα από τα μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή, σε μία περίοδο χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και δυσμενών δημογραφικών τάσεων.



Ιστορικά, αντίστοιχες τεχνολογίες που βελτίωσαν την παραγωγικότητα έχουν οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη αύξηση των πραγματικών μισθών και σε αλλαγές στη σύνθεση της εργασίας στις ανεπτυγμένες αγορές, θυμίζει η Deutsche Bank. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η τεχνητή νοημοσύνη θα ανεβάσει την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ άνετα πάνω από το 3% ετησίως έως τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές-3

Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος δίνει τιμή-στόχο στις 5.100 μονάδες για τον S&P 500 για τα τέλη του έτους και στις 510 μονάδες για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 αντίστοιχα

.Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές-4

Ο ρυθμός με τον οποίο τα εταιρικά κέρδη ξεπερνούν τις προβλέψεις στη Wall Street παραδοσιακά συναντάται στα αρχικά στάδια μιας ανάκαμψης από μια μεγάλη κυκλική πτώση. Και άλλωστε, οι αποτιμήσεις που διαμορφώνονται κοντά στο 20 είναι μόνο ελαφρώς υψηλότερες από τη δίκαιη τιμή του 18, σημειώνουν οι αναλυτές.

Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές-5

Στο πλαίσιο αυτό, η Deutsche Bank δηλώνει ουδέτερη απέναντι στα mega caps και τις τεχνολογικές μετοχές καθώς οι αποτιμήσεις αντανακλούν ήδη την ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών, αλλά τηρεί overweight θέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο και τα κυκλικά καταναλωτικά. Είναι επίσης ουδέτερη απέναντι στη βιομηχανία και την ενέργεια και underweight στις αμυντικές μετοχές.



Σε γεωγραφικό επίπεδο, δηλώνει overweight στην Ευρώπη, ουδέτερη στις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές και underweight στην Ιαπωνία.

moneyreview.gr



error: Content is protected !!