ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δυσκολεύομαι να προβλέψω το προσδόκιμο ζωής μας επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, καθώς περισσότερο και από τις δέκα πληγές του... ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δυσκολεύομαι να προβλέψω το προσδόκιμο ζωής μας επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, καθώς περισσότερο και από τις δέκα πληγές του Φαραώ, μας απειλούν απροκάλυπτα πλέον φτώχεια, ασθένειες, πόλεμοι, σεισμοί και καταποντισμοί, η κλιματική αλλαγή,  εγκληματίες, και άλλα κακά της μοίρας μας.

Στο προσκήνιο, είναι σήμερα οι πόλεμοι, η πείνα και οι ασθένειες, και τα υπόλοιπα έπονται.



Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, λέγεται πως το 20% των κατοίκων τους ίσα-ίσα που επιβιώνει, ενώ για την Ευρώπη τα δυσοίωνα Μαντάτα λένε πως κατά το 2024-2025 θα δοκιμαστεί από πείνα και των γονέων, καθώς πόλεμοι, «εμπάργκο», φυσικές καταστροφές, μας έχουν αφήσει χωρίς καλλιέργειες και μεταφορές προϊόντων από άλλες ηπείρους.



Είναι άλλωστε και οι ασθένειες, οι οποίες με τον «κόβιντ» είχαν εξαφανισθεί και, -όπως λένε οι επιστήμονες-, παραδοθήκαμε με απρόσμενο ζήλο στα εμβόλια καταπολέμησής του, ώστε παραλείψαμε να κάνουμε τα υπόλοιπα και οι από πολλού «νεκρές» ιώσεις και επιδημίες ζωντάνεψαν εκ νέου και μας απειλούν από παντού με ιλαρές, κοκκύτΕς, σαρκώματα, πνευμονίες, διφθερίτιδες, και οι πάσες όλες, μας καταδιώκουν έως θανάτου.

 Μας εξολοθρεύουν οι πόλεμοι, μας εξοντώνει η πείνα, μας αποδεκατίζουν οι ιώσεις, άντε και καλό Παράδεισο…



error: Content is protected !!