ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συχνά, μπορεί να πιστεύουμε πως κάπου, ή για κάτι, όλα πηγαίνουν καλά, πλην όμως, ίσως και να μην συμβαίνει πάντα... ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συχνά, μπορεί να πιστεύουμε πως κάπου, ή για κάτι, όλα πηγαίνουν καλά, πλην όμως, ίσως και να μην συμβαίνει πάντα έτσι.

Παράδειγμα, η κοσμοκράτειρα Αμερική του Βορρά, για την οποία όλοι, μετά πεποιθήσεως θεωρούμε πως είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, και όμως τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερο ακούγεται μέσω ειδήσεων στον Τύπο, ότι είναι καταχρεωμένη.



Σαν να μην έφτανε δε, αυτό, μία νέα είδηση, η οποία διέρρευσε, είναι και το πως αρκετές από τις Πολιτείες της Συνομοσπονδίας, μάλλον δεν τα πάνε και τόσο καλά με την πολιτική της πολιτική, σε πολλά ζητήματα, και σκέπτονται σοβαρά την αποχώρησή τους.

Για παράδειγμα το Τέξας ζητά να σταματήσουν οι από Μεξικό μεταναστευτικές ροές, με προοπτική απόσχισης, αν αυτό δεν συμβεί, όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα.

Αλλά, -και πάντα σύμφωνα με αυτήν την έρευνα-,  λογιάζεται πως και στην Αλάσκα οι πολίτες βαδίζουν στον ίδιο προσανατολισμό, καθώς διαπιστώθηκε πως το 36% πιστεύει πως αυτό θα συμβεί κάποια μέρα.



Η έρευνα, στην συνέχεια, έβγαλε επ’ αυτού και τα πάρα-κάτω αποτελέσματα:

Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια, προσανατολίζονται παρομοίως, κατά 28 και 29%, αντίστοιχα, σε αυτήν την κατεύθυνση, και ακολουθούν οι κάτοικοι της Οκλαχόμα με 28%, οι κάτοικοι της Νεμπράσκα με 25%, της Τζόρτζια με 25%, οι κάτοικοι της Φλόριντα με 24%, και οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον με 24%.  

Σε εθνικό επίπεδο, πάλι, η έρευνα διεπίστωσε πως το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν το κράτος τους να αποσχιστεί, δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς.



Ωστόσο, οι μισοί, ήτοι το 50% αντιτάχθηκαν στην απόσχιση και ένα 27% ήταν αβέβαιο.

Αβέβαιο και το τΊ μέλλει γενέσθαι.

error: Content is protected !!