ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με τα μούτρα, -όπως λέμε-, έχουν πέσει οι κομματικές επιτροπές της χώρας μας, προκειμένου να διαλευκάνουν το επιλεγόμενο «Έγκλημα των... ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με τα μούτρα, -όπως λέμε-, έχουν πέσει οι κομματικές επιτροπές της χώρας μας, προκειμένου να διαλευκάνουν το επιλεγόμενο «Έγκλημα των Τεμπών», πραγματοποιώντας ένα μικρό διάλειμμα των εσωτερικών τους διαδρομών και εκτροχιασμών.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, κάθε μία από αυτές, εξήγαγε τα δικά της συμπεράσματα, κρίνοντας εκ του μακρόθεν και αξιοποιώντας κατά το δοκούν τα γεγονότα, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά σκοτεινά και αντιφατικά.



Φυσικά, την απόλυτη λύση στο μακάβριο αυτό αίνιγμα, θα δώσει η Δικαιοσύνη, οπότε μάλλον χαμένος κόπος, οι δικές τους ευγενικές πρωτοβουλίες να βγάλουν δικά τους συμπεράσματα. Φτάνει η καλή τους θέληση.

Ωστόσο, τα ελληνικά τρένα, ακολουθούν με συνέπεια την πορεία τους, αγκομαχώντας, από την μία πλευρά αγκομαχώντας να βγάλουν  τα δρομολόγιά τους αξιοπρεπώς ένεκα παλαιότητας και αφροντισιάς, και από την άλλη με συνεχή επεισόδια διαρκούς τρόμου και για αυτούς που τα οδηγούν και για όσους από εμάς τα επιλέγουμε για να ταξιδέψουμε.

Καθημερινώς, τα γεγονότα μάς ξαφνιάζουν και αρκούντως μας φοβίζουν, καθώς τα πληροφορούμαστε μέσω του Τύπου.



Από τα τελευταία επεισόδια τρένων, σημειώνω αυτό στην Μαγούλα, όπου τρένο ξάφνου ακινητοποιήθηκε, εξέβαλε καπνούς και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν «άρον-άρον».

Άλλο δύο, την περασμένη εβδομάδα, -το ένα στην άνοδο και το άλλο στην κάθοδο-, λίγο έλειψε να τρακάρουν, ενώ σε κάποιο δεν έπιαναν τα φρένα και ωστόσο αγωνιζόταν να φτάσει στον προορισμό του και χωρίς αυτά.

Σε μία από τις πολλές αφύλακτες διαβάσεις που διαθέτουμε, ένα αυτοκίνητο μόλις που πρόλαβε να περάσει μπροστά από ένα τρένο που φυσιολογικά δεν μπορούσε τελευταία στιγμή να ανακόψει την πορεία του.



Την περασμένη Παρασκευή, πάλι, κάπου εκεί στην Δοϊράνη, τρένο που ακολουθούσε την διαδρομή Σίνδου-Σέρρες, φτάνοντας και αυτό σε αφύλακτη διάβαση, έκοψε εγκαίρως ταχύτητα και ακινητοποιήθηκε με πρωτοβουλία του οδηγού του, -ευτυχώς-«, για να μην πέσει επάνω σε κομβόϊ φορτηγών που περνούσε εκείνη την στιγμή.

Περιστατικά, συμβαίνουν σχεδόν κάθε ημέρα, ενώ οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί διαμαρτύρονται να ανησυχούν και να καταγγέλλουν πως τα τρένα μας κινούνται στα τυφλά.

Και το μυστήριο με τα τρένα συνεχίζεται.

error: Content is protected !!