ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πώς έγινε, αλήθεια, ένας τόσο έμπειρος και ανανεωτής Υπουργός, ως ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, να βρεθεί στο κέντρο των επιθέσεων... ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πώς έγινε, αλήθεια, ένας τόσο έμπειρος και ανανεωτής Υπουργός, ως ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, να βρεθεί στο κέντρο των επιθέσεων του κλάδου αυτών που εκπροσωπεί, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Αναμφισβήτητα, σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού επέστρεψε σε αυτό το Υπουργείο, ξεκίνησε μία κούρσα ταχύτητας για να τακτοποιήσει τα πάντα όλα γύρω από την υγεία των Ελλήνων και να αναδιοργανώσει το ΕΣΥ.



Σε κάποιους ωστόσο, φαίνεται πως δεν αρέσει αυτή η τακτοποίηση, και από ό,τι φαίνεται, τόσο μέσα στο ΕΣΥ, όσο και μέσα στο πλήθος των ασφαλισμένων και οι οποίοι μάλιστα φαίνονται και αρκετά δυσαρεστημένοι, τόσο γιατί ταλαιπωρούνται επί σειράν ετών για να εγχειριστούν, -και πολλοί αποβιώνουν άνευ-, όσο και για το διότι ενώ πλήρωναν για μία ζωή και πληρώνουν ακόμη από μισθούς και συντάξεις για ιατρική περίθαλψη στο Κράτος, αυτό τώρα τους ζητάει να πληρώνουν, εκ νέου, τα μαλλιά της κεφαλής τους, στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα του ΕΣΥ και αν δεν τους αρέσει, είναι ελεύθεροι να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές ή στο εξωτερικό για να καταλάβουν την διαφορά.

Ουδείς έμεινε ευχαριστημένος με την θέσπιση των «απογευματινών χειρουργείων», στα οποία θα στοιχίζει «ο κούκος, αηδόνι» κι άλλωστε αυτά παρουσιάζουν τεράστια έλλειψη προσωπικού.



Έπειτα, είναι και αυτό, το οποίο απεκαλύφθη προχθές, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου της χώρας, σύμφωνα με το οποίο, πέντε χειρουργικοί θάλαμοι, εδώ και δέκα χρόνια δεν λειτουργούν ελλείψει προσωπικού, ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά και να μην χρειάζονταν τα απογευματινά, όπου η ταρίφα μπορεί να υπολογίζεται και σε χιλιάρικα ευρώ, ακόμη.

Ο Υπουργός πάντως θεωρεί ότι έπραξε το καλό, χαίρεται για την επιτυχία του και για τον πρώτο ασθενή που εγχειρίστηκε σε απογευματινό χειρουργείο, δήλωσε πως αυτός ο άνθρωπος περίμενε πέντε χρόνια για να προβεί σε αρθοπλαστική γόνατος, και επιτέλους το πέτυχε πληρώνοντας την δημόσια υγεία και με το επιπλέον τίμημα να είναι αυτός, ο οποίος εγκαινίασε τον θεσμό.



Επ’ αυτού, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος εξέφρασε εχθές τις αντιρρήσεις της επισημαίνοντας: «Δε θα επιτρέψουμε στον υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών”».

error: Content is protected !!