ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης», την πρώτη νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που αποσκοπεί... ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης», την πρώτη νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που αποσκοπεί στην προστασία του πλουραλισμού και των δημοσιογράφων, στην καταπολέμηση των παρεμβάσεων στις συντακτικές αποφάσεις και στην αύξηση της διαφάνειας σχετικά με την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Ο νέος νόμος εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 464 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 65 αποχές και ανάβει το τελικό πράσινο φως για να υποχρεωθούν τα κράτη-μέλη να προστατεύσουν την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης της ΕΕ από πολιτικές ή οικονομικές παρεμβάσεις.



Ωστόσο, με εντολή της ΕΕ, παύουν οι οικονομικές παροχές στους ευάλωτους πολίτες κι έτσι διαψεύδεται και η Κυβέρνησή μας, η οποία έδινε υποσχέσεις πασχαλινές και βγήκαν πρωταπριλιάτικες.

Από την απέναντι πλευρά, ο κύριος Κασσελάκης, υπόσχεται ακόμη και 13ο μισθό όταν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυβέρνηση καθώς μάλιστα έχει ήδη βρει τους πόρους, τους οποίους  προς το παρόν ψάχνει επιμελώς ο κύριος Μητσοτάκης.  Προς το παρόν, υπηρετεί από εχθές την στρατιωτική θητεία του και έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις.



Τρίτη σε ανεργία έρχεται η Ελλάδα, ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Ενώ στα διόδια η αύξηση διέλευσης προβλέπεται ως και 120 τοις εκατό, και ανεβαίνει η βενζίνη, υψιπετά το λάδι και οι καρτελίτσες στα σούπερ-μάρκετς, στέκουν μόνο για το θεαθήναι.

Ο αρμόδιος Υπουργός επεσκέφθη την Βαρβάκειο Αγορά και βρήκε πάμφθηνα τα σαρακοστιανά, προτρέποντας τους πολίτες .–εμμέσως πλην σαφώς- να πράξουν το αυτό. Ασχέτως αν εκτός Αθηνών Βαρβάκειαι Αγοραί δεν υπάρχουν στις υπόλοιπες πόλεις.

Εκατόν είκοσι Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα εκσυγχρονιστούν εξωτερικώς και εσωτερικώς ως προς τα δομικά τους χαρακτηριστικά, με κονδύλια του ΕΣΠΑ, και θα γίνουν «κούκλες» όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός. Για μηχανήματα και υγειονομικό προσωπικό, δεν ακούστηκε κάτι.



Και οι αγρότες θα ικανοποιηθούν μελλοντικώς, και αφού εισρεύσουν κάποια κονδύλια από την ΕΕ και οι κάμποι θα στεγνώσουν με την βοήθεια του ήλιου τώρα που καλοκαιριάζει.

Ο κύριος Μακρόν από Γαλλία μεριά, επαναλαμβάνει τις απειλές του προς Ρωσία με αποστολή στο Κίεβο στρατιωτικών δυνάμεων, και διχάζει τους ευρωπαϊκούς εταίρους, ενώ οι πολίτες απεύχονται μία τέτοια εμπλοκή.

Έλεγαν πως οι «εισπρακτικές» δεν δικαιούνται να παρενοχλούν τους πελάτες Τραπεζών. Το ξέχασαν και ξανάρχισε ο γύρος των τηλεφωνικών απειλών.

error: Content is protected !!