ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!!! Να ενισχυθεί και να επανδρωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Αστυνομικό... ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!!!

Να ενισχυθεί και να επανδρωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας καθώς τα περιστατικά διαρρήξεων κλοπών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, είναι πλέον απαίτηση των κατοίκων του νησιού μας.

Από την μία άκρη  μέχρι την άλλη η Σαλαμίνα έγινε η εύκολη λεία για τα κλεφτρόνια  που ανενόχλητοι εισβάλουν στα σπίτια σπάζοντας πόρτες και παράθυρα ,διαλύοντας το εσωτερικό του σπιτιού  προσπαθώντας να βρουν την λεία τους.

Στο κέντρο του νησιού  στα σημεία που παρκάρουν οι πολίτες τα αυτοκίνητά τους , δέχονται επιθέσεις από ομάδα ατόμων νεαράς ηλικίας  και με επιδέξιο τρόπο  τους  αφαιρούν τσαντάκια και πορτοφόλια.

Η αστυνομία του νησιού παρακολουθεί τα γεγονότα,  χωρίς να μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά αφού  οι αστυνομικοί που υπηρετούν δεν επαρκούν.

Έχω προσωπικό παράδειγμα πριν από 2 μήνες,  όπου έγινε απόπειρα διάρρηξης  στο σπίτι μου και ενημέρωσα το 100 στις 22.00 και το Α.Τ Σαλαμίνας επικοινώνησε μαζί μου στις 2.30 πρωινή ώρα να με  ενημερώσει, ότι υπάρχει αδυναμία επέμβασης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι έντονο , ενώ τα σπίτια μετατρέπονται σε φρούρια, με σίδερα στα παράθυρα, μπάρες συναγερμούς και κάμερες.

Η  εμφάνιση της ΔΙΑΣ  ενίοτε στο νησί  θετική θεωρείται , χωρίς όμως να θέλω να υποτιμήσω την παρουσία της  δεν λύνει ουσιαστικά  το πρόβλημα,  ούτε εμπεδώνει το συναίσθημα ασφάλειας των πολιτών όπως διαβάζω σε ανακοινώσεις του Δημάρχου,   αφού συνήθως βρίσκονται σε ένα σημείο,  κάνουν ελέγχους στα αυτοκίνητα και μετατρέπονται σε βοηθητικό προσωπικό της τροχαίας γράφοντας παραβάσεις.

Έχουμε ανάγκη από  αστυνομικούς  για  να ενισχυθεί και να επανδρωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Α.Τ Σαλαμίνας. Η έκταση του νησιού είναι μεγάλη,  το δε προσωπικό που υπηρετεί  είναι ελάχιστο καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια , αλλά είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει αυτό το θέμα άμεσα, το οποίο είναι από  τα σοβαρότερα του νησιού αφού έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη , να ενημερωθεί το σώμα για την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Υφ/ργό Προστασίας του Πολίτη , διότι από την ανακοίνωση δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικό και να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας  προς την κεντρική εξουσία,  καθιστώντας τους Βουλευτές της Β Πειραιά κοινωνούς του προβλήματος.

Το παρόν κοινοποιείται στους Βουλευτές Β Πειραιά

Οι φωτό είναι από σπίτι της περιοχής  Λιμνιώνα  λίγο μετά που  δέχτηκε επίθεση προ ημερών.

error: Content is protected !!