ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο διδακτορικός μαθηματικός και μελλοντολόγος, Ben Goertzel, πριν λίγες ημέρες, έλαβε μέρος στο «2024 Beneficial AI Summit and Unconference», που... ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο διδακτορικός μαθηματικός και μελλοντολόγος, Ben Goertzel, πριν λίγες ημέρες, έλαβε μέρος στο «2024 Beneficial AI Summit and Unconference», που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την εταιρεία SingularityNET», της οποίας είναι διευθύνων σύμβουλος, και προέβη σε βαρύγδουπες δηλώσεις περί Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία και προώρισται να αντικαταστήσει συντόμως τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να πετάξει στον «καιάδα» των αχρήστων τον έμφρονα Άνθρωπο.



 «Κανείς δεν έχει δημιουργήσει ακόμη τεχνητή γενική νοημοσύνη «AGI» ανθρώπινου επιπέδου- κανείς δεν έχει μια σταθερή γνώση για το πότε θα φτάσουμε εκεί», είπε ο καθηγητής, μεταξύ άλλων και παράλληλα δήλωσε την πίστη του ως προς το ότι «Φαίνεται αρκετά πιθανό πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο «AGI» μέσα, ας πούμε, στα επόμενα τρία έως οκτώ χρόνια και θα μπορέσουμε να έχουμε μια ριζικά υπεράνθρωπη AGI», δηλαδή μία τόσο ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα ξεπερνά κατά πολύ τον ανθρώπινο νου, ώστε μάλλον παρατιθέμενοι δίπλα της, θα χαρακτηριζόμαστε πλέον ως ανεγκέφαλοι.



Ευτυχώς, ο αποκαλούμενος και «πατέρας» της Τεχνητής Υπερνοημοσύνης («ASI»), παραδέχθηκε πως θα μπορούσε να κάνει και λάθος στις προβλέψεις του, καθώς το μόνο εμπόδιο σε μια ανεξέλεγκτη, εξαιρετικά προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, -πολύ πιο προηγμένη από τους ανθρώπινους δημιουργούς της-, θα ήταν αν ο ίδιος ο ‘‘συντηρητισμός’’, του ρομπότ, συνιστούσε προσοχή».



Τώρα ευελπιστεί να βρεθεί «κβαντικό υπολογιστή με ένα εκατομμύριο qubits ή κάτι τέτο», για να τελεσφορήσει και να δοξαστεί το πείραμα.

Προς το παρόν,  συγγράφει ένα βιβλίο μετά πάσης λεπτομέρειας επί του θέματος στις σελίδες του, και προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να το διαβάσουμε όσοι ακόμη, φυσικής νοημοσύνης, το θελήσουμε.



Άλλως πως, φαίνεται ότι τα υπερέξυπνα ρομπότ θα προσπαθήσουν να διδάξουν και σε εμάς, -τους καθυστερημένους, ένεκα φυσικού εγκεφάλου-, από το 2029 και έπειτα, τον τρόπο του πώς θα μπορούμε να κατανοήσουμε το σύγγραμμα τού εξέχοντος επιστήμονος υπό τον τίτλον «The Singularity is Nearer».

Πιστεύει πως το  2029 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για να λάμψουν επί της Γης οι υπερεγκέφαλοι της Τεχνητής Υπερνοημοσύνης.

error: Content is protected !!