ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μνήμη ιερή των ημερών της εθνικής μας παλιγγενεσίας, εχθές, και όλη η Ελλάδα, λίγος έως πολύ ντύθηκε στα γαλανόλευκα, γιορτάζοντας... ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μνήμη ιερή των ημερών της εθνικής μας παλιγγενεσίας, εχθές, και όλη η Ελλάδα, λίγος έως πολύ ντύθηκε στα γαλανόλευκα, γιορτάζοντας πανηγυρικά αυτήν την επέτειο.



Ένα ντελίριο πατριωτισμού απλώθηκε σε όλη τη χώρα, -στο λιμάνι του Πειραιά η θάλασσα έλαβε το γαλάζιο της σημαίας μας και στο Δημαρχείο του Πειράματος, η γαλανόλευκη κάλυψε όλη την πρόσοψη τού κτιρίου του-, και από άκρη σε άκρη της ελληνικής γης ξεχύθηκε μία πνοή λεβεντιάς και ενός άκρατου πατριωτισμού.



Στην Πάτρα, για πρώτη φορά, νομίζω, αρχηγός κόμματος παρήλασε στρατιώτης ενώπιον του κοινού και υπό την ιαχή του εθνικού μας ύμνου, ενώ ο Πρωθυπουργός μας, παρέστη σε εκδηλώσεις στον Καναδά και παρακολούθησε την εκεί παρέλαση των Ελλήνων αποδήμων.



Όλα αυτά, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αναβρασμού της ελληνικής κοινωνίας, η οποία μαστίζεται από οικονομική δυσχέρεια, φτωχοποίηση, ανεργία, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, βιαιοπραγίες, εγκλήματα, λαθρέμπορους, γενοκτονίες, πατροκτονίες, μητροκτονίες, γυναικοκτονίες, παιδοκτονίες, ληστείες, βιασμούς, παιδική παραβατικότητα και πορνεία, μία Ελλάδα καταχρεωμένη, μία Ελλάδα όπου αλληλοσκοτωνόμαστε, αντιμετωπίζουμε απειλές από παντού και βρισκόμαστε στο έλεος των μεταναστών, με ένα σύστημα Υγείας, το οποίο και αποδυναμώνεται και γίνεται όλο και πιο απόμακρο για τον φτωχό έλληνα πολίτη, και όπου τα πολιτικά κόμματα βάλουν το ένα απέναντι στο άλλο, αλλά και αυτό-υποσκάπτουν τις τύχες τους με διαφωνίες και διαμελισμούς, αντί να φροντίζουν για το καλύτερο του έλληνα πολίτη.



Η πατριωτική έξαρση αυτής της επετείου, του μεγάλου και ανυπέρβλητου Ελληνικού Αγώνα, ας ευχηθούμε να είναι ένα έναυσμα προς όλους εμάς να φανούμε στο μέλλον αντάξιοι αυτών, οι οποίοι έπεσαν στα πεδία της μάχης για μια καλύτερη ζωή, προσπαθώντας  ομού με όσους στα χέρια τους εμπιστευόμαστε τις τύχες μας, -τόσον ως λαού, όσον και ως πολιτών αυτής της χώρας-, να  κάνουμε και εμείς τις ζωές μας καλύτερες και να διατηρήσουμε ακέραια την πατρίδα μας και υπερήφανη.

error: Content is protected !!