ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Φυσικά και δεν θα είναι η πρώτη φορά, -και ιδιαίτερα στην εποχή μας, κατά την οποίαν τα πολλά ψέματα κυριαρχούν... ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Φυσικά και δεν θα είναι η πρώτη φορά, -και ιδιαίτερα στην εποχή μας, κατά την οποίαν τα πολλά ψέματα κυριαρχούν και πολλαπλασιάζονται εις βάρος μας-, όπου πολλοί μας δουλεύουν «ψιλό γαζί», που λένε.

Το υποψιαζόμαστε ή όχι, είτε το διαπιστώνουμε είτε το αντίθετο, ακόμη και αν το πιστεύουμε ή το απορρίπτουμε, συχνά το αντιλαμβανόμαστε και , -αν μη τί άλλο-, μας κακοφαίνεται σφόδρα.



Εκμεταλλεύομαι μία χθεσινή διεθνή είδηση, κατά την οποίαν, οπρώην πρόεδρος και συνιδρυτής της Greenpeace Canada, Patrick Moore και επίσης πρώην ακτιβιστής, απεκάλυψε πως τα δάση, -σε παγκόσμια κλίμακα και πολύ περισσότερο-, στην «πράσινη» Ευρώπη έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, εν αντιθέσει με όσα μας λένε και παρά τις τεράστιες πυρκαγιές απανταχού της Γης που τα αποψιλώνουν.



Υποστηρίζει, λοιπόν, πως μέσα στα τελευταία 100 χρόνια στην Ευρώπη, -σύμφωνα με τον ίδιο-, η συνολική δασική έκταση ανέρχεται στο 43% της συνολικής έκτασης της γηραιάς ηπείρου μας, όταν πριν από 2,5 περίπου αιώνες αυτό το ποσοστό έφτανε μετά βίας το 10%!



Να τον πιστέψω, θέλω. Προχθές όμως, έμαθα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού είδε και αποείδε πως προκοπή δεν γίνεται,- αναμένοντας να έλθει η συντέλεια του κόσμου ελλείψει δασών-, και υπό την απειλή του «φαινομένου του θερμοκηπίου», απεφάσισε, -από το οικονομικό της υστέρημα, όμως αλλιώς δεν γινόταν-, να διαθέσει ένα ογκώδες χρηματικό ποσόν, προκειμένου να προμηθευτεί και διαθέσει στους εταίρους της,  τρία δισεκατομμύρια δέντρα, ώστε μέχρι και το 2050 να αποκαταστήσει το οικοσύστημα της γηραιάς ηπείρου μας.

Επί του θέματος, βέβαια, υπάρχουν πολλά σενάρια, αντικρουόμενες απόψεις και ενέργειες, -αλλά εγώ ποιόν από όλους να πιστέψω;



error: Content is protected !!