ΜΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Αυστρο-Γερμανίδα κληρονόμος Marlene Engelhorn αποφάσισε να δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της. Είναι 31... ΜΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Αυστρο-Γερμανίδα κληρονόμος Marlene Engelhorn αποφάσισε να δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.



Είναι 31 ετών, ζει στη Βιέννη και θα δημιουργήσει μία ομάδα από 50 Αυστριακούς για να καθορίσουν πως θα αναδιανεμηθούν τα σε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 3,3 δισεκατομμύρια λίρες, ή 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.



«Έχω κληρονομήσει μία περιουσία, άρα και δύναμη, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτό. Απλώς, έτυχε να γεννηθώ σε μία πλούσια οικογένεια», έχει δηλώσει δημοσίως, και καθώς το κράτος της Αυστρίας δεν φορολογεί ουδόλως τις κληρονομιές, χαίρεται που όλα θα μοιραστούν σε ανθρώπους, οι οποίοι για διάφορους λόγους, τα έχουν ανάγκη.        



Η γυναίκα αυτή, είναι απόγονος του Friedrich Engelhorn, του ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας «BASF», και κληρονόμησε εκατομμύρια όταν πέθανε η γιαγιά της τον Σεπτέμβριο του 2022. Την δε περιουσία αυτή. Κληρονόμησε από την γιαγιά της, η οποία «έφυγε» πρόσφατα, σε ηλικία 92 ετών.



Η πάμπλουτη κληρονόμος, όρισε Επιτροπή πενήντα ατόμων για να διαχειρισθούν την διενέργεια διανομής της περιουσίας της, προς  «μη έχοντες και κατέχοντες», σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό.

Ήδη, 10.000 κρινόμενοι ως απολύτως χρήζοντες βοήθειας, έλαβαν πρόσκληση προκειμένου να συμμεθέξουν στο μοίρασμα αυτό, και εκ των οποίων θα επωφεληθούν πάρα πολλοί.



 «Αν οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν αναδιανέμουν, τότε πρέπει να αναδιανείμω τον πλούτο μου η ίδια», εξήγησε μιλώντας στο BBC και πρόσθεσε: «Εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν από την εργασία τους. Το βλέπω αυτό ως αποτυχία της πολιτικής, και αν η πολιτική αποτύχει, τότε οι πολίτες πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι ίδιοι».



error: Content is protected !!