ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Υπάρχουν κάποιες χώρες στον πλανήτη μας, οι οποίες αυξάνουν και πληθύνονται και δεν ξέρουν πώς να βολέψουν τους ανθρώπους τους,... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Υπάρχουν κάποιες χώρες στον πλανήτη μας, οι οποίες αυξάνουν και πληθύνονται και δεν ξέρουν πώς να βολέψουν τους ανθρώπους τους, σήμερα, αλλά και άλλες, οι οποίες λίγο έως πολύ αδιαφορούν περί αυτού, έστω και αν κινδυνεύουν σε λίγες δεκαετίες, να σβήσουν εντελώς από τον χάρτη.



Και δεν μιλώ βέβαια για χώρες όπως η Παλαιστίνη η οποία έχει κλιθεί να εκπληρώσει την μοίρα της, αλλά και για εκείνες ή για άλλες όπως η Ουκρανία που λίγο έως πολύ αφανίζονται στα χαρακώματα των μαχών.



Μιλάω, κυρίως, για πολλές, -όπως, αίφνης η χώρα μας-, οι οποίες αδιαφορούν παντελώς για το αν υπάρξει ή όχι μία συνέχειά τους στο απώτερο μέλλον, μέσω απογόνων.



Πολλές χώρες στον κόσμο, οι οποίες πάσχουν από υπογεννητικότητα και δεν θέλουν να χαθούν στην αναπτυσσόμενη παγκόσμια κοινότητα δρομολογούν προγράμματα για την πληθυσμιακή ισορροπία ή την αύξησή της. Άλλες, όχι.



Για παράδειγμα, κατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Κορέας, η «Boeing Group», με έδρα τη Σεούλ, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πληρώνει περίπου 75.000 δολάρια στους εργαζόμενους κάθε φορά που φέρνουν παιδιά στον κόσμο, η  ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να κάνουν παιδιά, σε μια κίνηση να συμβάλει στην αύξηση του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία δήλωσε πως θα πληρώσει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε υπαλλήλους της που μέλη της οικογένειά τους έχουν γεννήσει 70 παιδιά από το 2021 μέχρι σήμερα, και  σύμφωνα με το CNN.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Lee Jong-keun, υποσχέθηκε την παροχή οικονομικής υποστήριξης, στους υπαλλήλους της, για να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που σχετίζεται με την ανατροφή των παιδιών και ότι οι εργαζόμενοι που έχουν τρία παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της λήψης 225.000 δολαρίων σε μετρητά ή της απόκτησης στέγης.



Η χώρα αυτή των 51 εκατομμυρίων, υποφέρει από υπογεννητικότητα και φοβάται μην χαθεί.

Το άσχημο είναι ότι και η Ευρώπη υποφέρει τοιουτοτρόπως, αλλά φαίνεται να μην δίνει σημασία στο θλιβερό γεγονός του ότι σε λίγο καιρό θα την κατοικούν οι αλλοδαποί, οι οποίοι με τέτοιο ζήλο και ενθουσιασμό, εποικούν και την χώρα μας, και στην οποία στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν μόνον αλλοδαποί έποικοι, ένεκα της υπογεννητικότητας που μας μαστίζει.

error: Content is protected !!