ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάθε ημέρα, όλο και κάτι καινούργιο συμβαίνει και το οποίο ανάλογα μας συνταράσσει ή μας αφήνει αδιάφορους, έχει επιπτώσεις στη... ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάθε ημέρα, όλο και κάτι καινούργιο συμβαίνει και το οποίο ανάλογα μας συνταράσσει ή μας αφήνει αδιάφορους, έχει επιπτώσεις στη ζωή μας, πότε προς όφελος, πότε προς βλάβη.



Το Ιράν, απειλεί τώρα να «κτυπήσει» το Ισραήλ, ύστερα από τον βομβαρδισμό, τον οποίον υπέστη η πρεσβεία του στην Δαμασκό και άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς, αξιωματούχους.



Στην Φινλανδία, άγνωστος μπήκε σε σχολείο, πυροβόλησε, τραυμάτισε τρεις και έφυγε σαν κύριος, λες και βρισκόταν στην Ελλάδα που κάτι τέτοια είναι καθημερινά φαινόμενα.

Ούτε καν μάσκα φορούσε, όπως στην Φινλανδία, όπου προχθές ο γείτονας δολοφόνησε τον γείτονά του με μαχαίρι και αλυσοπρίονο.



Πιστολίδι όμως, προχθές έπεσε και στην δική μας Πάτρα, σε παραλία και Υψηλά Αλώνια, αλλά και πού να βρεις ποιοί το έκαναν, σε μια μεγάλη πόλη. Αντίθετα, μία 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της ότι θέλει να την σκοτώσει, εκεί της είπαν να ενημερώσει το «100», υπάκουσε εκείνη, βγήκε στο δρόμο, κι εκεί απ’ έξω καθώς μιλούσε με την «Άμεση Δράση», άμεσα και ο πρώην, πετάχτηκε πίσω από την σκοπιά και την κατέσφαξε. Εδώ, ήταν εύκολο να συλληφθεί ο δολοφόνος.



Η Αστυνομία άλλωστε στην Αθήνα, από 26 έως 31 Μαρτίου  έγιναν κάπου διακόσιες προσαγωγές υπόπτων και πενήντα επτά συλλήψεις, αλλά ακόμη τρέμουμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη.

Ούτε όμως είναι σωστό να κυκλοφορούμε και με τρένα, καθώς απεκαλύφθη πάλι πως αντί για δύο, μόνο ένας μηχανοδηγός τα πηγαινοφέρνει.



Παγκόσμιο ρεκόρ με το λάδι, καθώς αυτό έχει πάρει αύξηση, -ούτε λίγο, ούτε πολύ-, 613%  κατά το 2023, διεθνώς και όχι μόνο στη χώρα μας, όπου σε όλα τα είδη ανεβαίνουν οι τιμές συνεχώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου εκεί οι τιμές συνεχώς πέφτουν.

Ευτυχώς, ο Πρωθυπουργός μας, επισκέφθηκε βιομηχανία μπαχαρικών και ανακοίνωσε το στοίχημά του για μισθολογική σύγκλιση με την Ευρώπη, όποτε αυτό ήθελε επιτευχθεί.



Σύμφωνα με την “Eurostat”, κατά 32% έχουν αυξηθεί οι ηλικιωμένοι στην Αθήνα, από την άλλη μεριά όμως, κατά το τελευταίο τρίμηνο 1.186 μετανάστες, κυρίως νεοτέρων χρόνων, έφτασαν στην Γαύδο και κάπως έτσι θα διορθωθούν τα πράγματα.

Και μιάς και έχει γίνει του συρμού η εκτόξευση πυραύλων σε όλο τον πλανήτη, η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε έναν βαλλιστικό με στόχο την Ιαπωνική Θάλασσα.



Ξεκίνησαν και οι μεγαλοφωτιές στην Ελλάδα. Επί τριήμερο καίγονται τα Πιέρρια Όρη και η φωτιά κατευθύνεται προς την Κοζάνη. Σκέψου το καλοκαίρι. Θα μας κάψουν ζωντανούς.

error: Content is protected !!