ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το πόσο κατά γράμμα τηρείται και επιβάλλεται η ρήση του Κυρίου, «Αγαπάτε αλλήλους», στην σύγχρονη Ελλάδα, ουδείς μπορεί να το... ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το πόσο κατά γράμμα τηρείται και επιβάλλεται η ρήση του Κυρίου, «Αγαπάτε αλλήλους», στην σύγχρονη Ελλάδα, ουδείς μπορεί να το φανταστεί, μόνο που ένεκα εξέλιξης, σήμερα εκφράζεται με έναν σύγχρονο, όσο και απωθητικό τρόπο.



Οκτακόσιες δέκα επτά προσλήψεις υγειονομικών θα κάνει η Κυβέρνηση, για να πάψει, ίσως, η ταλαιπωρία ασθενών, όπως του 55χρονου από την Πρέβεζα εχθές, ο οποίος διασωληνωμένος και με εγκεφαλική αιμορραγία, παραπέμφθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, επειδή το οικείο, υστερείτο των αναγκαίων θεραπευτικών μέσων.



Όσο για τα απογευματινά χειρουργεία, -ως μία ακόμη ένδειξη αγάπης-, φαίνεται πως τα αποφεύγουν οι ασφαλισμένοι ένεκα του υψηλού κόστους, το οποίο τίθεται έναντι των πενιχρών πόρων τους και της κατά κάποιον τρόπον στέρησης του δικαιώματός τους να νοσηλεύονται ανεξόδως εκ των μακροχρόνων καταθέσεών τους στο Δημόσιο, για κρατική περίθαλψη.



Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, μέγιστο πρόβλημα, οφειλόμενη και αυτή στα πενιχρά οικονομικά μας και ο κύριος Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως θα τιμά με 20.000 ευρώ, εφ’ άπαξ, κάθε ζευγάρι, το οποίο θα αποκτά τρίτο παιδί. Κάποτε, η Βασίλισσα Φρειδερίκη προικοδοτούσε άπορες κορασίδες, αλλά η Δημοκρατία, δεν διαθέτει πλέον Βασιλιάδες.



Η αγάπη, εμφωλεύει και μέσα στους Οίκους του Κυρίου από τους λειτουργούς του Υψίστου, και σε ανώτατο βαθμό μάλιστα. Έτσι, προχθές, σε Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, Αρχιμανδρίτης έδειξε την αγάπη του προς Μητροπολίτη, ευλογώντας- τον διά της δεξιάς του επί της ράχης του.



Το ΝΑΤΟ, πέραν της οπλικής στρατιωτικής βοήθειας, επέβαλε στην χώρα μας να δώσει και μετρητά δύο δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, εις ένδειξιν συμπαραστάσεως και αγάπης.



Είναι και η αγάπη του λαού προς τους πολιτικούς, η οποία μάλλον κυμαινόμενη θεωρείται, και άλλοτε τους ανεβάζει και άλλοτε τους κατεβάζει, ανάλογα και με τα έργα τους, φυσικά.

Από αγάπη περιθάλπουμε κάθε κατατρεγμένο ευπρεπή ή άγριο, και αγριεύουμε και εμείς όλο και περισσότερο.



Από αγάπη, έχουμε πάψει να μαλώνουμε τα παιδιά μας και τα καμαρώνουμε σε ό, τι και αν κάνουν, καλό ή κακό.

Αγάπης προς αλλήλους λογιάζεται και ο έρωτας, ως εκ ταύτης δε, και το άγριο φονικό ανδρών τε και γυναικών τε, γι αυτό και αυγατίζει στην χώρα μας.



Μία αγάπη γενικά προς τον συνάνθρωπό μας, μας περιβάλλει και ακτινοβολεί από τις ψυχές μας, ακόμη και ως κεραυνός έναντι των συνανθρώπων μας.  

Η αγάπη δεν διώκεται για να μπορεί να ανθίζει.

error: Content is protected !!