ΑΥΡΙΟ ΚΛΑΙΝΕ… ΑΥΡΙΟ ΚΛΑΙΝΕ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρά το γεγονός ότι έχουμε Νέα Σελήνη κατά τους αστρονόμους και για τους αστρολόγους, αυτή η φάση του φεγγαριού είναι... ΑΥΡΙΟ ΚΛΑΙΝΕ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρά το γεγονός ότι έχουμε Νέα Σελήνη κατά τους αστρονόμους και για τους αστρολόγους, αυτή η φάση του φεγγαριού είναι ευνοϊκή για κάθε νέο στην Ανθρωπότητα, πολλοί είναι οι φόβοι που προβάλλουν καθώς προφήτες, ιερείς, αστρολόγοι, μελλοντολόγοι, και άλλοι συναφείς, ξεσήκωσαν έναν ολόκληρο κόσμο με τις ζοφερές προβλέψεις τους πως ο κόσμος μας θα χαθεί, “σήμερα”!



Προσπαθώ να ανακαλύψω το τί σήμερα θα μπορούσε να μας διαλύσει, και τα μόνα που αξιολογώ, είναι τα πάρα-κάτω-, άλλα καλά και άλλα άσχημα, -ή σχεδόν.



Εχθές τα μεσάνυχτα, το Ισραήλ απέσυρε τις στρατιωτικές δυνάμεις του από την Γάζα, εγκαταλείποντας τις πρώην αποφάσεις του, και αποφεύγοντας, φυσικά, και μία επικείμενη επίθεση από το Ιράν. Ίσως σε αυτό να συνέβαλε και η προτροπή Μπάϊντεν, ο οποίος λίγες ώρες πρωτύτερα είχε θερμοπαρακαλέσει για πολλοστή φορά να τα μαζέψουν και να φύγουν για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως πάντα αυτό κάνει η αμερικανική πλευρά, η οποία συνδράμει κάθε πληττόμενο με παραινέσεις προς τους επιτιθέμενους.



Ήταν ακριβώς η κατάλληλη στιγμή, ώστε και οι ΗΠΑ να πάψουν να τρέμουν πως θα τους έπλητταν οι Ιρακινοί, γιατί κάτι τέτοιο είχε διαρρεύσει και οι Αμερικανοί είχαν κατατρομακρατηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι και η Ρουμανία, -διαβάζω έκπληκτος-, σχεδιάζει εισβολή σε Μολδαβία και Ουκρανία, σαν να μην έφτανε στην τελευταία το τί τραβάει από τους Ρώσους.



Επί του θέματος δε αυτού, οι Ρώσοι προειδοποιούν τους 2.000 στρατιώτες που στέλνει στο Κίεβο η Γαλλία πως θα τους βάλε άμεσα στον στόχο, και παρά την παράκληση του κυρίου Μακρόν να μην γίνει κάτι τέτοιο, οπότε πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος, -όπως λένε.



Εντωμεταξύ, ο ονομαζόμενος Andriy Ermak, του Γραφείου του Zeelensky, δήλωσε ότι μία συμφωνία Ουκρανίας με Ρωσία είναι πλέον αδύνατη, ενώ ο ίδιος ο Zelensky, κατά δική του δήλωση επιβεβαίωσε πως η Ουκρανία δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία των Ρώσων στο πεδίο της μάχης, και τόνισε πως χρειάζεται, για να φερθεί αξιοπρεπώς στον εχθρό του, τουλάχιστον 25 «Patriot».



Υπάρχει όμως και άλλο σοβαρό πρόβλημα εκεί πέρα. Ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev δήλωσε μετά λύπης του πως το ΝΑΤΟ εξαπάτησε την Ουκρανία, ενώ δεν είχαν συνάψει μία διαφορετική συμφωνία. 



Ως δε «κερασάκι στην τουρτα» ήρθε και η δήλωση, καθώς, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αποκάλυψε τους πραγματικούς στόχους της Συμμαχίας σε σχέση με την Ουκρανία, δηλώνοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ αφού έτσι μπορεί να διασφαλίζεται η ασφάλεια της Νατοϊκής Συμμαχίας.
Και επανερχόμενος ο Vadim Karasev έδωσε την εξήγηση: «Καταλαβαίνετε πώς ανατρέπεται η ιδέα; Και αυτό ονομάζεται μία νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της Ρωσίας με τα χέρια και τις ζωές Ουκρανών. Όμως δεν συμφωνήσαμε έτσι!», τόνισε με έμφαση.



Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιου είδους πολέμους, ώστε να ανησυχούμε για την σημερινή συντέλεια του κόσμου. Το μόνο που μας ανησυχεί είναι οι Ευρωεκλογές και με λυμένα όλα τα προβλήματά μας, άντε να ανεβάσουμε στο 33% την συνείδηση των Ελλήνων, στα ποσοστά υπέρ του Πρωθυπουργού μας, μιάς και όλοι οι ξένοι, εκτός Ελλάδος, όπως η κυρία φον ντερ Λάϊνεν, οι «Economist» και οι ξένοι οικονομικοί οίκοι, τον θεωρούν υπόδειγμα και επιτυχημένο, και όπως ο ίδιος δήλωσε προχθές, σύνθημά του, για το καλό μας, είναι η ενότητα και η ανασύνταξη του Κράτους.

error: Content is protected !!