Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πληθώρα ειδήσεων καθημερινά στον ελληνικό χώρο και πού να τα προλάβεις όλα, να τα ακούσεις, να τα διαβάσεις, να τα... Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πληθώρα ειδήσεων καθημερινά στον ελληνικό χώρο και πού να τα προλάβεις όλα, να τα ακούσεις, να τα διαβάσεις, να τα αναλύσεις, να τα κατανοήσεις, να τα αποδεχθείς, να τα καταδικάσεις και τελικά ίσως καταφέρεις να μην τρελαθείς.



Τώρα στα γήπεδα μπαίνεις μόνο με ηλεκτρονική ταυτότητα, εφ’ όσον φυσικά λειτουργεί το σύστημα προς πάταξη της οπαδικής βίας, αλλά κανείς δεν εγγυάται για το απ’ έξω. Προς το παρόν, στην Θεσσαλονίκη δύο κουκουλοφόροι προχθές επιτέθηκαν σε οπαδό, και την προηγούμενη τρεις ευέλπιδες νεαροί στην Αθήνα έστειλαν δύο αδέλφια στο Νοσοκομείο μετά από επίθεσή τους με μαχαίρι και μεταλλική ράβδο.



Και ενώ ο Νόμος δεν επιτρέπει να απολύονται ή να τίθενται σε αργία αστυνομικοί με ύποπτη δραστηριότητα ώσπου να υπάρξει τελεσιδικία και τιμωρία, ο αρμόδιος Υπουργός υπόσχεται επανίδρυση της Αστυνομίας με Νομοσχέδιο, το οποίο θα ισχύει από τον επόμενο Ιούνιο.



Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι μέσα σε δύο μήνες, έχουν γίνει 500 προσαγωγές ανηλίκων για παραβατικές ενέργειες, και από τους οποίους κρατήθηκαν μόνο εννέα, -προφανώς για τους άλλους είχαν κάνει λάθος-, και εν τω μεταξύ προχθές 15χρονο; Μαθητής σε σχολική εκδρομή βίασε συνομήλικο συμμαθητή του, επικουρούμενος και από δύο άλλους.



Δύο νηπιαγωγοί απηλλάγησαν των καθηκόντων τους, καθώς τιμωρούσαν άτακτα νήπια των τριών ετών, κλειδώνοντάς-τα σε “κόκκινο δωμάτιο”, για να τα νουθετήσουν. Περί νουθεσίας και στο 15ο Λύκειο Αθηνών, όπου απαγορεύθηκε σε μαθητές να τραγουδούν σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, ένα τραγο΄λυδι αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών.



Ένας άλλος, στο Ηράκλειο της Κρήτης, δεκατριών χρόνων φέρελπις νεαρός, διακινούσε φωτογραφία συμμαθήτριά του, την οποία είχε επεξεργαστεί πορνογραφικώς.  

Εξοργισμένοι γιατροί και νοσηλευτές για την κατάντια των Νοσοκομείων κατέβηκαν πάλι σε διαδηλώσεις, κάποιοι σε ένα Νοσοκομείο ξέχασαν ένα εργαλείο στην κοιλιά ενός άντρα κι αυτός έφυγε από σηψαιμία, και ο κύριος Στέφανος Κασελάκης βρήκε σε κακή κατάσταση ένα Νοσοκομείο στο Λασίθι, αλλά στα Χανιά όλα πάνε υπέροχα καθώς χανιώτισα τον διαβεβαίωσε πως όλα είναι εξαίρετα εκεί, και η ίδια είναι πάρα-πολύ ευχαριστημένη, γιατί όπως του δήλωσε: «Τι να σας πω; Ακούω ορισμένους που έχουν παράπονα και δεν τους πιστεύω!».



Τέλος, προχθές, ένας ασθενής, αλλόφρων, στο Νοσοκομείο της Άρτας, εθεάθη να κυνηγά απηνώς γιατρούς και νοσοκόμους με ένα ψαλίδι στο χέρι.

Η υπόσχεση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των βροχόπληκτων του θεσσαλικού κάμπου, μάλλον πνίγηκαν στον πλημμυρισμένο βάλτο, καθώς τα σημειώματα πληρωμής έφτασαν κανονικά και φυσικά με σκοπό να εισπραχθούν, κι ενώ ο κάμπος πνίγεται ακόμη στο νερό. Δημοκρατίας,



Κατά την επιτυχημένη εκδήλωση γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊνεν, συνεχάρη την Ελλάδα για την συμμαχία της με την Ουκρανία και την αμέριστη συμπαράστασή της.

Και το ανέκδοτο της ημέρας, αφορά την διαπίστωση διακεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος γνώρισε στον ελληνικό λαό πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Στέφανος Κασελάκης, ήταν «Δεξιός» και έγινε «δεξιούλης».



error: Content is protected !!