ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΝ ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα σε αυτήν την ζωή τα διορθώνουμε, όταν έχουμε επίγνωση των πραγμάτων και των ζημιών, οι οποίες καθημερινώς συμβαίνουν γύρω... ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα σε αυτήν την ζωή τα διορθώνουμε, όταν έχουμε επίγνωση των πραγμάτων και των ζημιών, οι οποίες καθημερινώς συμβαίνουν γύρω μας και είναι επιζήμιες για εμάς, την διαβίωσή μας, την υγεία μας και ό,τι τέλος πάντων μας αφορά σαν πολίτες αυτού του κόσμου, αυτής της χώρας και είναι κυρίως αμείλικτες έως και δολοφονικές εις βάρος μας.



Ευτυχώς, η Κυβέρνησή μας, με τις ευαισθησίες, οι οποίες την διακρίνουν, και τις διαβεβαιώσεις πως μόνο μέλημά της είναι ο έλληνας πολίτης, η υγεία του, η ευμάρειά του, η ζωή του, φροντίζει γι’ αυτά.



Μπορεί να υπάρχει πάντα μία σχετική καθυστέρηση, αλλά μόλις βρεθεί κάποια αφορμή, αμέσως σπεύδουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, όπως με το τελευταίο έγκλημα προχθές έξω από Αστυνομικό Τμήμα, πλημμελώς φυλασσόμενο και μη ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις μίας γυναίκας για ασφάλεια, την οποία ο πρώην σύντροφός της, είχε το θράσος να κατακρεουργήσει μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που το φιλούσαν και του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, που την άκουγε να σπαράζει κάτω από τις μαχαιριές του δολοφόνου της.



 Αμέσως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη 2.500 αστυνομικούς της επικράτειας, τους μίλησε, τους υπέδειξε, και από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά στο μέλλον.



 Όπως ακριβώς και με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου αμέσως καθαρίστηκε ο χώρος, για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των άλλων οχημάτων και των πεζών, και φυσικά συνελήφθησαν κάποιοι, οι οποίοι θεωρούνταν υπεύθυνοι, εξετάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, και κάποια στιγμή θα βελτιωθούν και οι συνθήκες ακίνδυνης κυκλοφορίας των τρένων.



 Μήπως με την ακρίβεια, τόσες και τόσες φορές δεν έχει επέμβει η Κυβέρνηση; Τώρα αν η ακρίβεια, αντιθέτως, αυξάνεται, σ’ αυτό φταίνε αυτοί που δεν ακούνε. Όπως ακριβώς και με τις λίστες των χειρουργείων, όπου άνοιξαν και κάποια απογευματινά, αλλά οι λίστες αναμονής αυξήθηκαν, γιατί επί πληρωμή, είναι αδύνατον να προσφύγει εκεί ένας φτωχός και μάλιστα με πολύ χαμηλές αποδοχές, που ούτε καν επαρκούν για κάλυψη των καθημερινών αναγκών διαβίωσής τους, ακόμη και με τις νέα αυξήσεις των 30 ευρώ, κατώτατου μισθού που παρεχώρησαν στους εργαζόμενους.



Το καλό σε αυτόν τον τόπο είναι πώς όλα βρίσκονται υπό έλεγχον, έστω και κατόπιν εορτής, αλλά δεν επιτυγχάνουν πάντα, γιατί οι υπεύθυνοι, αντί να τηρούν τα νόμιμα, κάπου ξεστρατίζουν και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις.

Και σε αυτήν την περίπτωση, τί γίνεται; Ας μεριμνήσει και γι’ αυτό η Κυβέρνηση.



error: Content is protected !!