ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Προσπάθειες μεγάλες κάνει η Κυβέρνηση, -η κάθε Κυβέρνηση- για την ευημερία και ασφάλεια των πολιτών, αλλά τί να κάνει τελικά,... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Προσπάθειες μεγάλες κάνει η Κυβέρνηση, -η κάθε Κυβέρνηση- για την ευημερία και ασφάλεια των πολιτών, αλλά τί να κάνει τελικά, αν  στα όσα παραγγέλλει, δεν την ακούν ακόμη και τα δημόσια όργανα, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες.



Για παράδειγμα, ειλικρινής σκοπός της Κυβέρνησης είναι να παταχθεί παντελώς η οπαδική βία, αλλά φαίνεται πως απευθύνεται σε πολίτες άνευ ευήκοων ώτων. Προχθές βράδυ δε, δύο νεαρά άτομα 19 και 23 ετών, ενώ περπατούσαν ήσυχα και ωραία σε δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα τους, κατέβηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας με μάσκα, δύο με γκλομπς και δύο με μαχαίρι στα χέρια τους, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά ποδοσφαιρικής ομάδας και με μία μεταλλική ράβδο τους χτύπησαν στα πόδια στέλνοντάς-τους μέχρι το ΚΑΤ.



Εκεί, πάλι, όπου παίχθηκε η τραγωδία της δολοφονίας της γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και μαζεύτηκαν την άλλη ημέρα έντιμοι πολίτες να διαμαρτυρηθούν, ένα λεωφορείο σταμάτησε και ο οδηγός κατέβηκε να ζητήσει βοήθεια από τους μαζεμένους εκεί αστυνομικούς, οι οποίοι περιφρουρούσαν την συγκέντρωση και ήσαν αρκετοί και όχι ελάχιστοι όπως την προηγούμενη βραδιά μέσα στο Τμήμα.



Τρία άλλα νεαρά άτομα κάπνιζαν μέσα στο Λεωφορείο, έβριζαν και απειλούσαν και από φόβο ο οδηγός ζήτησε την βοήθεια των αστυνομικών, οι οποίοι και αυτοί του απάντησαν, αν ήθελε βοήθεια, να ειδοποιούσε την Άμεσο Δράση.



Τί να κάνει και η Κυβέρνηση. Όποιον αστυνομικό αρνείται βοήθεια και παραπέμπει στην Άμεσο Δράση, να τον μεταθέτει;



Την ίδια ημέρα, μία άλλη γυναίκα στην Πάτρα, κατήγγειλε τον άντρα της στην Αστυνομία γιατί την ξυλοκοπούσε. Τον κάλεσαν άμεσα στο Τμήμα, κατέγραψαν το περιστατικό, το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι, ο σύζυγος την ξαναπλάκωσε στο ξύλο κι αυτή για να σωθεί πήδηξε από το παράθυρο.



Κάηκαν τα Πιέρια, καίγεται η Κρήτη, και είναι ακόμη Απρίλης. Μήπως η Κυβέρνηση, δεν πασχίζει κάθε χρόνο με συμβουλές να μην φτάνουμε ως εκεί; Μπορείς όμως να τα βάλεις με τους εμπρηστές;



error: Content is protected !!