Όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι επιλεκτικοί… Όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι επιλεκτικοί…
Μάνος ΔερτούζοςΔημοτικός Σύμβουλος Μία κεραία κινητής  τηλεφωνίας  βρίσκεται αυθαίρετα εγκατεστημένη στην Κυνόσουρα  από το 2007 (φωτο) ο οποίος είναι χώρος  χαρακτηρισμένος Απολύτου προστασίας  Ζώνη... Όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι επιλεκτικοί…

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

Μία κεραία κινητής  τηλεφωνίας  βρίσκεται αυθαίρετα εγκατεστημένη στην Κυνόσουρα  από το 2007 (φωτο) ο οποίος είναι χώρος  χαρακτηρισμένος Απολύτου προστασίας  Ζώνη Α  ότι είναι η Ακρόπολη!!!!!.

Μετά από αίτηση της εταιρείας  για διατήρηση  της   κεραίας , το   Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)   το 2014 με ομόφωνη απόφασή του γνωμοδοτεί αρνητικά.

Μία άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας  «ξεφύτρωσε» ξαφνικά  πριν λίγες μέρες στο Κατσούλι

Το 2018  και μετά από αυτοψία της  Υπουργού πολιτισμού ζητείται εγγράφως η απομάκρυνση της κεραίας.

Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων το 2021 και 2022 με έγγραφα προς το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας  ζητά να  εκτελεστεί  η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και να απομακρυνθεί η κεραία.

Σήμερα 12 Απριλίου 2024  η αυθαίρετα εγκατεστημένη κεραία σε Δημόσιο Αρχαιολογικό χώρο  είναι ακόμη στην θέση της!!!!.

Ο Δήμος Σαλαμίνας απλός θεατής σε παρόμοιες «ασέλγειες» έχει πάθει μόνιμη αφωνία…… Για την Δημοτική  δεν είναι κάτι σοβαρό….

Εάν ένας  απλός πολίτης είχε κάνει  αυθαίρετα ένα κοτέτσι σε ένα δημόσιο χώρο , το πρόστιμο σήμερα  θα ήταν μεγάλο  και το αυθαίρετο  θα είχε γκρεμιστεί. Θα ήθελα να μάθω,   άραγε ποιο  είναι το πρόστιμο ανέγερσης και ποιο το διατηρητέο πρόστιμο  στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας; 

Η κεραία παραμένει  στην Κυνόσουρα  για να δείχνει ότι το κράτος  με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του  είναι επιλεκτικό…… Ισχυρό στους οικονομικά αδύνατους  και αδύνατο  στους  οικονομικά ισχυρούς……. Το γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν αλλά όλοι πλέον καταλαβαίνουμε……

Τελικά αποδεικνύεται  ο μόνος δρόμος για επιβολή της νομιμότητας είναι ο Εισαγγελέας.

Υ.Γ 1 Μία άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας  «ξεφύτρωσε» ξαφνικά  πριν λίγες μέρες στο Κατσούλι , τεραστίων διαστάσεων (φωτό)  και βρίσκεται   προκλητικά σε απόσταση 20 μέτρων από τα σπίτια προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή των κατοίκων οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει ήδη τις πρώτες  100 υπογραφές!!!!

Υ.Γ 2 Επίσης άλλη  κεραία  κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται στο κέντρο της Σαλαμίνας πάνω σε ταράτσα!!!!!

Οι περιπτώσεις αυτές θα έχουν συνέχεια……..

error: Content is protected !!