ΖΟΦΕΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΖΟΦΕΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο Nassim Nicholas Taleb, ο συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις The Black Swan που προέβλεψε σωστά το χρηματοπιστωτικό... ΖΟΦΕΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο Nassim Nicholas Taleb, ο συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις The Black Swan που προέβλεψε σωστά το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, «χτύπησε ξανά, διατυπώνοντας τις νεότερες προβλέψεις του.



Αυτός, ο Taleb λοιπόν, ο οποίος συμβουλεύει το «Hedge Fund Universa Investments»,  που εδρεύει στο Μαϊάμι, τόνισε, -σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο αυτός ο Οργανισμός, ότι το εθνικό χρέος των Η.Π.Α. είναι ένας «λευκός κύκνος», ήτοι ένας κίνδυνος που είναι πιο πιθανός από ένα απρόβλεπτο γεγονός «μαύρος κύκνος», και πως είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν οι «ζοφερές» εποχές που έρχονται για την οικονομία της Αμερικής.



«Εφ’ όσον έχετε το Κογκρέσο να συνεχίζει να επεκτείνει το όριο του χρέους και να κάνει συμφωνίες επειδή φοβάται τις συνέπειες του ως προς το να κάνει το σωστό, τελικά θα έχετε μία σπείρα χρέους. Και μία σπείρα χρέους είναι σαν μία σπείρα θανάτου», ετόνισε, σύμφωνα με το «Bloomberg» .



Αυτή τη στιγμή, το αμερικανικό εθνικό χρέος ανέρχεται σε 34,14 τρισεκατομμύρια δολάρια, -περίπου στα 100.000 δολάρια για κάθε άτομο στις Η.Π.Α.-, με το ανώτατο όριο του χρέους να έχει ανασταλεί μέχρι το 2025 χάρη σε μια συμφωνία που εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2023.



Επί πλέον δε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «JPMorgan Chase», δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα, πως η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει μία «εξέγερση» της παγκόσμιας αγοράς λόγω του επιπέδου, στο οποίο έχει ανέλθει το  χρέος της, και τονίζοντας πως: «Είναι ένας γκρεμός. Βλέπουμε τον γκρεμό. Θα τον πλησιάσουμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».



Και ύστερα μας λένε πως η Μόλυνση της Ατμόσφαιρας, την οποία έχει προκαλέσει η σύγχρονη επιστημονική πρόοδος ομού μετά της τεχνολογίας και η κλιματική αλλαγή φταίνε για όλα…





error: Content is protected !!