ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είμαι βέβαιος, πως δεν σας κάνει πλέον εντύπωση σαν μαθαίνετε πως ένα νέο μέτωπο πολέμου άνοιξε και πάλι κάπου στον... ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είμαι βέβαιος, πως δεν σας κάνει πλέον εντύπωση σαν μαθαίνετε πως ένα νέο μέτωπο πολέμου άνοιξε και πάλι κάπου στον πλανήτη. Έ, και; Τόσοι και τόσοι έχουν πραγματοποιηθεί και δεν μας ανοίξει, μπορεί να μας εντυπωσιάσει ένας νέος; Κάθε άλλο, μάλιστα.



Ε, λοιπόν, κάποιοι ονειροπαρμένοι και επιπόλαιοι, φοβούνται πως ακόμη και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή, λες και κάτι τρομερό θα συμβεί, για εμάς τους πλέον ψύχραιμους, οι οποίοι για τίποτε πια δεν νοιαζόμαστε, αφού άλλωστε δεν έχουμε και τίποτε να χάσουμε.  



Τελευταία μάλιστα, καθώς δεν έχουμε οι περισσότεροι πού την κεφαλήν κλίναι καθώς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην, για εμάς «γαία πυρί μειχθήτω».



Και να λοιπόν όπου η Γαία, για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει τον όλεθρο του πολέμου, τον οποίον οι επαΐοντες αυτού του κόσμου και κρατούντες τις τύχες μας στα χέρια τους αντιλαμβάνονται ως παιχνιδάκι για να διασκεδάσουν τις ανούσιες ελεύθερες ώρες τους.



Την ώρα που χαράζω αυτές τις γραμμές, ανήσυχοι, -έως ποίου βαθμού, δεν ξέρω-, συγκεντρώνονται άρον-άρον οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, τα Προεδρικά Συμβούλια του Ισραήλ και του Ιράν, ακόμη και οι τοπικοί μας ηγέτες, προκειμένου να εξετάσουν την κρίσιμη κατάσταση και να προλάβουν ένα ακόμη αιματοκύλισμα στο ρίνγκ του πλανήτη, όπως έχουν προλάβει διά λόγων τόσα άλλα.



Ναι, θυμάμαι πως έχουν στείλει μηνύματα του ιδίου τύπου και στην Μόσχα, και στο Κίεβο, και αν δεν κάνω καλά, όπως και στην περίπτωση Ισραήλ Παλαιστίνης, ή και σε άλλες περιπτώσεις, ούτε απάντηση δεν τους έστειλαν πίσω.



Ας δοκιμάσουν άλλη μία φορά με το «κατ’ επείγον» αλαφιασμένο ύφος, με τις απειλές «αν δεν…», με τους διαμεσολαβητές και τα σπαρακτικά λόγια για αποφυγή οιασδήποτε πολεμικής σύρραξης, τα λόγια τα μεγάλα, στα οποία όμως οι ικετευόμενοι, ουδεμία σημασία δίνουν.



Οι Ουκρανοί απειλούν να ανατινάξουν τα πυρηνικά των Ρώσων, οι Ρώσοι να ανατινάξουν την Ευρώπη, το Ισραήλ να αφανίσει το Ιράν και εκείνο το Ισραήλ. Ανησυχεί και η Κίνα, συνιστά προσοχή στα ταξίδια η Γερμανία, κλείνει αεροδιαδρόμους η Αίγυπτος, ο Τραμπ λέει πως αν ήταν ακόμη Πλανητάρχης αυτά δεν θα συνέβαιναν, ο Πούτιν πως θα σταθεί στο πλευρό του Ιράν, ο λογικός Άνθρωπος τρέμει το τί ξημερώνει αύριο και στην Ελλάδα, κυνηγάμε νέες ειδήσεις για τον Κασσελάκη, μην τύχει και κερδίσει το πρεστίζ των ευρωεκλογών.



Κάποιες χώρες, έβγαλαν απαγορευτικά για ταξίδια, ο καγκελάριος της Γερμανίας έτρεξε στην Κίνα για συμπαράσταση, αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους.

Εμείς, έχουμε τους δικούς μας, κομματικούς πολέμους.



error: Content is protected !!