Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτοί, λοιπόν, οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, κάτι περισσότερο, φαίνεται να γνώριζαν από εμάς, τους απογόνους τους, μας το παρέδωσαν, αλλά... Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτοί, λοιπόν, οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, κάτι περισσότερο, φαίνεται να γνώριζαν από εμάς, τους απογόνους τους, μας το παρέδωσαν, αλλά πώς να το αποδεχθούμε εμείς οι νεότεροι και σύγχρονοι που όλα τα ξέρουμε και όλο την, -κοινώς-, «πατάμε».



Από δε τον Όμηρον ήδη, μαθαίνουμε  «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει» και ο πολυμαθής και σοφός Σόλων, μας εφιστά την προσοχή με την ρήση: «Φίλους μη ταχύ κτω».



Από την άλλη, εκείνος ο Σωκράτης που τον πότισαν κώνειο, γιατί είχε την ατυχία να είναι σοφός, όταν κάποιοι τον ρώτησαν τί στην ζωή του Ανθρώπου συμφερότερο, εκείνος απάντησε: «Φίλος βέβαιος», -ότι δηλαδή, το πιο σπουδαίο και χρήσιμο πράγμα στον κόσμο, είναι η σταθερή φιλία.



Παλιά μυαλά, παλιές ιδέες, αχρείαστες νάναι. Σήμερα, το συμφερότερο για τον Άνθρωπο, είναι το «συμφέρον» το οποίο αναλόγως μπορούμε και το πορεύουμε.



Πίστεψε στην φιλία και η Ουκρανία, και τί κατάλαβε; Αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο John Kibry, δήλωσε προχθές πως η Ουκρανία δεν θα πρέπει να περιμένει, πλέον, καμία βοήθεια απέναντι στις αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων.



Εδώ είναι που και η Γαλλία περίμενε την συμπαράσταση κι αυτή και έστειλε στρατιώτες να πολεμήσουν τους Ρώσους, από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνος των Ξένων, οι οποίοι έφτασαν συμπαρατάχθηκαν και οι πρώτοι από αυτούς έπεσαν θύματα των βομβαρδισμών, μόλις πάτησαν εκεί το πόδι τους.



Έτσι διαψεύδονται οι Αρχαίοι Έλληνες. Στους κινδύνους, σήμερα, ο φίλος, δεν συντρέχει.



error: Content is protected !!