Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με τα μάτια πελώρια ανοικτά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, προκειμένου να κερδίσει μία θέση την θέση που του οφείλεται, ένα από... Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με τα μάτια πελώρια ανοικτά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, προκειμένου να κερδίσει μία θέση την θέση που του οφείλεται, ένα από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα οποία συνωστίζονται και μετέχουν σε έναν ευτελιστικό πόλεμο εντυπώσεων, το ένα κατά του άλλου, η Ελλάδα ψυχορραγεί όλο και περισσότερο



 Προχθές ακόμη, μία πανελλήνια απεργία, ξαναχτύπησε, -φυσικά χωρίς καμία και πάλι ανταπόκριση εκ μέρους της Κυβέρνησης- την θύρα του «σαξές-στόρα», και άλλη μία θα την χτυπήσει στις 21 Μαΐου γιατί τα προβλήματα για τον έλληνα πολίτη είναι τεράστια, και αδυνατεί πλέον, -εκτός του μικρού πληθυσμού του πλούτου-, να πληρώσει ακόμη και τα πλέον απαραίτητα για την επιβίωσή του.



Λίγο, λοιπόν, πριν τις ευρωεκλογές, τις οποίες όλα τα κόμματα επιθυμούν διακαώς να κερδίσουν, οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν, σε αγορές, σε ενοίκια, σε τρόφιμα, σε καύσιμα, ενώ διαλύεται όλο και περισσότερο το ΕΣΥ, οι πολίτες, οι οποίοι πίστευαν πως ήσαν ασφαλισμένοι της υγείας, ένεκα των καταβολών τους γι’ αυτό, αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβότερα τα φάρμακα και χωρίς συμμετοχή του κράτους, τους γιατρούς, τα χειρουργεία και να αντιμετωπίζουν καθημερινά τον θάνατο, λόγω ανέχειας.



Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, από Ιούνιο, με νόμο Γεωργιάδη, οι εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους θα φτάσουν στις έξη έναντι των πέντε έως τότε και των τεσσάρων, που ισχύει δοκιμαστικά σε ορισμένα άλλα κράτη.



Η φτώχεια των συγχρόνων Ελλήνων, έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια διεθνείς μετρήσεις. Τελευταία, σοκαριστική έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου» καταγράφει πως το 74%  βιώνουν πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, και κατά μέσον όρον το 45%, ενώ 79% δυσκολεύεται σταθερά ή περιστασιακά να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του και πάνω από τους μισούς Έλληνες περιμένουν επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.



Με τις δυσοίωνες δε προβλέψεις εν όψει του Πάσχα, να ακριβύνουν τα πάντα, η ΑΑΔΕ, στέλνει τον πασχαλινό μποναμά της, σε όσους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην εξόφληση ακόμη και μίας δόσης, σε λογαριασμούς διακανονισμού χρεών προς το Δημόσιο, απειλώντας να διακοπή η ρύθμιση, αν δεν, -μέσα σε λίγες ημέρες- δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν με κάθε θυσία και τρόπο.



Η αλήθεια είναι, πως ελάχιστοι θα το κατορθώσουν και πως η Κυβέρνηση, ακόμη δεν έχει καταλάβει  μέσα σε ποιά δυστυχία ζει το πλείστον του ελληνικού λαού. Όσο για την αντιπολίτευση, σε όλα τα μέτωπα, ούτε αυτή φαίνεται να το έχει πάρει είδηση, ή έστω δεν θέλει να βγει από την μακαριότητά της.



error: Content is protected !!