ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο νονός, ο νονούλης, θα επιστρέψει και αυτό το Πάσχα και σε λίγες ημέρες θα είναι στα super-markets, απρόσωπος μεν,... ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο νονός, ο νονούλης, θα επιστρέψει και αυτό το Πάσχα και σε λίγες ημέρες θα είναι στα super-markets, απρόσωπος μεν, πλην όμως «καλαθένιος», με κάποια είδη κυρίως σοκολατικών, ίσως και κανά παιχνίδι, οπωσδήποτε και κάποια λαμπάδα, γιατί είθισται το Πάσχα οι νονοί να δωρίζουν και μία λαμπάδα στα βαπτιστήρια τους για το καλό, αλλά και με το σχετικώς «αζημίωτο», αφού αυτός ο ιδιότυπος νονός, δωρίζει ένα μικρό μέρος των προϊόντων, τα οποία περιλαμβάνει το καλάθι αυτό.



Εκείνο όμως, που έχει σημασία, είναι ότι η Κυβέρνηση, κάνει τα πάντα για να περάσουν καλά και ευτυχισμένα τα ελληνόπουλα, να μην νιώσουν την φτώχεια που επικρατεί και την ανέχεια των γονιών τους, οι οποίοι δύσκολα, -και όχι όλοι-, τα φέρνουν εις πέρας με την ακρίβεια, την ανεργία, τις απολύσεις, τους κόφτες, τους φόρους, και όλα τα άλλα, τα οποία μας έχουν φέρει σε απόγνωση.



Τα παιδιά, είναι το μέλλον μας, τα παιδιά, είναι οι καρποί της αγάπης μας, οι αντάξιοι απόγονοί μας, αυτά που θα μας διαδεχθούν και θα συνεχίσουν ό,τι καλό ή κακό τους διδάξαμε και συνεχίζουμε να τους διδάσκουμε, αυτά θα ορθοποδήσουν ξανά το Έθνος μας, έστω και αν απομένουν λίγα έως ελάχιστα, όπως διατείνονται οι στατιστικές, οι οποίες ανεβάζουν στα ύψη την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα.



Ό,τι μπορούμε κάνουμε γι’ αυτά, τους παρέχουμε τα πάντα, προκειμένου να τα διαπαιδαγωγήσουμε σωστά και να τα βγάλουμε χρηστούς πολίτες στην κοινωνία και τα αφήνουμε αδέσμευτα να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.



Τώρα, αν συμβαίνουν και κάποιες παρασπονδίες, κάποια έκτροπα, κάποιες παραβατικότητες, αν κάποια ατίθασα και νευρικά παιδάκια και έφηβοι, στέλνουν τα πιο ήσυχα και σε κανά νοσοκομείο, αν ρίχνουν και καμιά σφαλιάρα σε κάποιον εκπαιδευτικό, αν κλέβουν και ληστεύουν τους ανήλικους και αδύναμους συμμαθητές τους, αν επελαύνουν καταστημάτων, αν βάζουν και καμιά φωτιά, αυτά είναι καμώματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ώστε τα συγχωρούμε με χαμόγελο.



Βέβαια, το Κράτος φρόντισε και γι’ αυτό, και άνοιξε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και κάθε παιδί που αδικείται από άλλο παιδί, μπορεί να το καταγγέλλει εκεί και να ξεθυμαίνει ο πόνος του.



Καλό Πάσχα, παιδιά.



error: Content is protected !!