ΜΑΚΑΒΡΙΟ «ΔΕΣΙΜΟ» ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΚΑΒΡΙΟ «ΔΕΣΙΜΟ» ΒΙΒΛΙΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ανατριχιαστική είναι η ιστορία του βιβλίου που βρισκόταν στην βιβλιοθήκη του «Χάρβαρντ» για περισσότερο από έναν αιώνα, και αποκαλύφθηκε πρόσφατα.... ΜΑΚΑΒΡΙΟ «ΔΕΣΙΜΟ» ΒΙΒΛΙΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ανατριχιαστική είναι η ιστορία του βιβλίου που βρισκόταν στην βιβλιοθήκη του «Χάρβαρντ» για περισσότερο από έναν αιώνα, και αποκαλύφθηκε πρόσφατα.



Το «Χάρβαρντ», ζήτησε δημόσια συγνώμη, καθώς το δέσιμο δερματόδετου βιβλίου από τα μέσα της δεκαετίας του 1880, ήταν από ανθρώπινο δέρμα και είχε γίνει από τον πρώτο ιδιοκτήτη του βιβλίου. Το βιβλίο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ από το 1930, όμως μετά από πρόσφατες επιστημονικές αναλύσεις αποκαλύφθηκε ο μακάβριος τρόπος με τον οποίο είχε γίνει η βιβλιοδεσία.



Το βιβλίο έχει τίτλο: «Des Destinées de l’Ame» (Τα Πεπρωμένα της Ψυχής) και συγγραφέας του είναι ο Γάλλος μυθιστοριογράφος, Arsène Houssaye. Φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη Houghton, όμως έγινε διάσημο όταν επιστημονικά τεστ αποκάλυψαν την ανατριχιαστική ιστορία του.



Σε ανακοίνωσή του, το Χάρβαρντ τόνισε πως «μετά από προσεκτική μελέτη, εμπλοκή των ενδιαφερομένων και εξέταση θα αφαιρεθεί το συγκεκριμένο δέσιμο του δέρματος και θα συνεργαστεί με τις Αρχές, για να προσδιορίσει μία μετά σεβασμού τελική εναπόθεση αυτών των ανθρώπινων λειψάνων».



Πρώτος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου συγγράμματος ήταν ένας Γάλλος γιατρός, ο οποίος έδεσε τότε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα που πήρε παράνομα από μια νεκρή γυναίκα ασθενή από νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν.



Το βιβλίο περιλαμβάνει σημείωμα του γιατρού, όπου υποστηρίζει πως είναι «δεμένο με περγαμηνή ανθρώπινου δέρματος στην οποία δεν έχει τυπωθεί κανένα στολίδι προκειμένου να διατηρήσει την κομψότητά του».



Ανατριχιάσατε;  





error: Content is protected !!