ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το είχαμε παρατηρήσει πως σε κάποια Κοινοβούλια του κόσμου μας, δίνονται εκτός των πολιτικών μαχών, και μάχες προσωπικές και μάλιστα... ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το είχαμε παρατηρήσει πως σε κάποια Κοινοβούλια του κόσμου μας, δίνονται εκτός των πολιτικών μαχών, και μάχες προσωπικές και μάλιστα γερές.



Γελούσαμε και λοιδορούσαμε τα πρόσωπα των συμβάντων και τα ίδια τα συμβάντα, ώσπου εχθές, έσκασε και στο δικό μας Κοινοβούλιο, ένας αγώνας ρινγκ, κάτι, όμως, το οποίο δεν χαρήκαμε.



Νέα πολιτικά ήθη, φαίνεται να προστίθενται και να εκτοπίζουν τα παλιά, -αν και στα Κοινοβούλια, ασχέτως ξύλου, ακούς τόσα πράγματα, άλλοτε για να γελάς κι άλλοτε για να κλαις.



Δύο βουλευτές λογόφεραν μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και δύο στιγμές αργότερα, έξω από την πόρτα του, χρειάστηκε να πάει ο ένας στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο πόδι του και ο άλλος τέθηκε υπό κράτησιν. Κι  εμείς πιστεύαμε πως σαν εκπρόσωποί μας, -καθώς εμείς τους εκλέγουμε και τους στέλνουμε εκεί μέσα, προκειμένου να λύνουν τα προβλήματά μας-, φρόντιζαν για το καλό μας.



Αν, δε, σκεφτούμε πως σε λίγες ημέρες έρχονται οι ευρωεκλογές και παράλληλα οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν τέτοια θεάματα, ίσως και να μην μας αρέσει, όπως προφανώς, δεν μας αρέσει και εμάς, τους έξω από την Βουλή.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, μάλλον δυσαρεστημένο είναι με την ελληνική γενική εικόνα η οποία επικρατεί κατά τις ημέρες μας, και κατέθεσε προχθές τις απόψεις του δημοσίως, κάτι που θαρρώ πρέπει να πνίγει το κύρος μας σαν χώρας, αλλά και το γόητρό μας σαν Έλληνες.



Αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μοιάζει δυσαρεστημένη από την πορεία και εξέλιξη του δημογραφικό μας, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, ως και επί των δημοσιονομικών της επιπτώσεων.



Ευτυχώς που όλα τα άλλα πάνε καλύτερα, ξεκίνησε και το «πασχαλινό παζάρι», έφυγε και το νέφος από την Αφρική, εκτονώθηκαν και αυτοί που «βρήκαν» στο μέσα περιτύλιγμά του χημικά και βιοκτόνα στοιχεία από σκληρά μέταλλα που περιλαμβάνει, -αν και δεν το εξέτασαν ακόμη-, οπότε και μόλις κανονίσουμε και τους λογαριασμούς μας με την ΑΑΔΕ, όπου 1. 506.475 λογαριασμοί πολιτών πρόκειται να κατασχεθούν, -όπως διαβάζω στις εφημερίδες-, για ένα τεράστιο χρέος προς το Δημόσιο ύψους 3. 878. 712 ευρώ, το οποίο δεν δύνανται να αποπληρώσουν, όλα θα πάνε καλύτερα και η ζωή συνεχίζεται.

Τώρα, αν ανάβουν και λίγο τα αίματα, -έστω και μέσα στην Βουλή-, εκεί θα κολλήσουμε;



error: Content is protected !!