ΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλά πράγματα συμβαίνουν κάθε ημέρα γύρω μας και πολλά από αυτά, ίσως δεν τα καταλαβαίνουμε, άλλα δε, τα εννοούμε αλλά... ΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλά πράγματα συμβαίνουν κάθε ημέρα γύρω μας και πολλά από αυτά, ίσως δεν τα καταλαβαίνουμε, άλλα δε, τα εννοούμε αλλά ως αδιανόητα.

Τα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, κάπου αδιανόητα μοιάζουν, τουλάχιστον για όσους προσπαθούν να τα καταλάβουν και τελικά δεν μπορούν.



Για παράδειγμα, αυτή η σκόνη που μας αγάπησε και σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, προερχόμενη της Αφρικής, πάντα υπήρχε, -τώρα την «ανακαλύψαμε»-, κι εγώ που έζησα στην Κρήτη τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια την θυμάμαι, περαστική πότε-πότε, για λίγες ώρες και να φεύγει.



Τώρα λέει, πως θα κατσικωθεί, θα μας επισκέπτεται συχνά, και κάποιοι όπως όλοι οι προφήτες, είναι βέβαιοι πως θα μας πλήξει, -και εντονότερα-, μετά τα μέσα Μαΐου και έπειτα, θα επανέλθει το Φθινόπωρο. Άσε που για κάποιους όλους είναι έως και θανατηφόρα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ανακαλύψει θανατικό στην ίδια την Αφρική, εξ’  αιτίας της, καθώς εκεί υπάρχει από αιώνων.



Το άλλο πάλι, -και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του-, απεβίωσε ένας Έλληνας και ο γιός του, παραπονείται για το σύστημα υγείας, το οποίο επικρατεί στην χώρα μας, και ενώ ο ίδιος είναι μέλος της Βουλής των Ελλήνων και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος. Επ’ αυτού δε, μία ημέρα νωρίτερα ο κύριος Κασσελάκης είχε εκφράσει την θέλησή του να αναμορφώσει το ΕΣΥ και να το επαναφέρει ως δημόσιο όργανο, αλλά το μοιραίο επετεύχθη πολύ πριν το καταφέρει.



Ξαφνικά, προχθές μόλις μάθαμε πως για τα τραγικά θύματα των Τεμπών, «φταίμε όλοι μείς», παρά το ότι όταν συνέβη το αποτρόπαιο, βρισκόμασταν στα σπίτια μας και τις δουλειές μας, και τα ειπωμένα δια στόματος πολιτευτού, η οποία μας κατηγορεί περί αυτού, ενώ αύριο θα ζητεί την ψήφο μας, εμάς των εγκληματιών.



Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας ξυλοδαρμός μεταξύ βουλευτών στο Κοινοβούλιο, κι άλλος ένας στον Δήμο Νικαίας, καθώς άλλωστε το «μπούλινγκ» είναι πολύ του συρμού στην Ελλάδα και ξεκινά από τα παιδικά χρόνια πλέον.



Συχνές οχλήσεις έχει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή δεν εφαρμόζει σωστά, τα όσα οφείλει, σύμφωνα με τους νόμους. Και να τώρα που η Κομισιόν παρέπεμψε την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών.



Ο ΙΟΒΕ πάλι, χτύπησε καμπανάκι για ανισότητες και κίνδυνο φτώχειας των ελλήνων πολιτών, την στιγμή κατά την οποίαν, όχι μόνον η Κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, διεθνή φόρουμ και οικονομικές εφημερίδες, διαπιστώνουν το αντίθετο.

Πολλά τα αδιανόητα, αλλά πού να τα καταλαβαίνουμε και όλα;





error: Content is protected !!