ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πριν από όλα Άνθρωπος, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, ο οποίος αυτήν την φορά ήταν... ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πριν από όλα Άνθρωπος, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, ο οποίος αυτήν την φορά ήταν δικός του, έκλαιγε και παρακαλούσε, έκλαιγε και απειλούσε τους γιατρούς να τους τιμωρήσει αυστηρά, αν τύχαινε να πεθάνει ο πατέρας του.



Πάσχων πολλών σοβαρών ασθενειών, ο εκλιπών, -τελικώς-, βρισκόταν στο Νοσοκομείο, όπου του είχε παρασχεθεί η ανάλογη θεραπευτική αγωγή και του έδιναν εξιτήριο να πάει στο σπίτι του, ως μη διατρέχων πλέον κανέναν κίνδυνο.



Οι γιατροί του Νοσοκομείου, το είχαν αποφασίσει, αλλά ο γιός του, -ο άλλος γιός του-, ο οποίος είναι γιατρός και μάλιστα διακεκριμένος, στην Κύπρο, είχε αντίθετη άποψη, αλλά κανείς δεν τον άκουγε, γιατί «σύμφωνα με τα «πρωτόκολλα», -καθώς έλεγαν οι άλλοι-, έπρεπε να πάει σπίτι του και όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως ζητούσαν τα παιδιά του.



Μία καρδιακή ανακοπή πρόλαβε να επισυμβεί πριν ο πλέον καθ’ όλα υγιής  ασθενής φύγει για το σπίτι του, και σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» διασωληνώθηκε και αποδήμησε εις Κύριον, όπου φυσικά ενώπιόν Του, θα κριθούν και οι έχοντες δίκαιο επί της περιπτώσεως, και οι άδικοι.



Με το δίκιο του και ο βουλευτής γιος του, έβγαλε στα «φόρα» την τραγική κατάσταση, η οποία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα Νοσοκομεία μας, και για την οποίαν ακούμε όλοι, και πάρα-πολλοί έχουν προσωπικές εμπειρίες και απόψεις.



Όταν είσαι άνθρωπος, μπορεί να κάνεις σφάλματα καθώς συμπαρατάσσεται με κάποιες απόψεις που αναμορφώνουν την κοινωνία, όπως οι αλλαγές που έγιναν και γίνονται όσον αφορούν στο ΕΣΥ, -και τα λάθη, πάλι, ανθρώπινα-, αλλά όταν ο θάνατος χτυπήσει την πόρτα σου, είναι βέβαιον πως αλλάζεις άποψη.



Τώρα, ανακαλύπτει, έστω και ξαφνικά, την παθογένεια, την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ και το αφήγημα της δήθεν ευρυθμίας του.



error: Content is protected !!