ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή Κυβέρνηση, είναι η Κυβέρνηση των προθεσμιών. Σήμερα λήγει η τάδε προθεσμία καταβολής φόρου, αύριο η άλλη, μεθαύριο η παρ’... ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή Κυβέρνηση, είναι η Κυβέρνηση των προθεσμιών. Σήμερα λήγει η τάδε προθεσμία καταβολής φόρου, αύριο η άλλη, μεθαύριο η παρ’ άλλη. Προθεσμίες επί προθεσμιών για την τελική αφαίμαξη, μέσω φόρων, ακρίβειας και όπου ο φτωχός κι η μοίρα του, όπως λέμε.



Προθεσμία που λήγει αύριο, είναι αυτή, κατά την οποίαν όσοι όφειλαν στο παμφάγο Δημόσιο, χρωστούσαν πριν, και καθώς δεν είχαν να αποπληρώσουν κάποιες «δόσεις», εν τη μεγαλοθυμία του το Κράτος προέβη σε διακανονισμό και τους διευκόλυνε να εξοφλήσουν δΙ’ ενός κάποιου αριθμού μηνιαίων δόσεων.



Αυτοί λοιπόν, το δέχθηκαν, -δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς-, και βάλθηκαν να είναι συνεπείς, γιατί ξέρουν πολύ καλά, πως όσο καλό και αν είναι ένα Κράτος, στο βάθος δεν αστειεύεται.



Όμως, οι καιροί χαλεποί, η ακρίβεια μαστίζει τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ελλάδα, όπου όλα ακριβαίνουν και μόνο οι μισθοί και οι συνάξεις μένουν στάσιμοι και Μάλιστα, η εφημερίδα «Financial Times», -διεθνούς κύρους άλλωστε οικονομική εφημερίδα-, έγραψε προχθές πως μετά από σχετική έρευνα οι μισθοί στην Ελλάδα σήμερα είναι χαμηλότεροι κατά 30% από αυτούς του έτους 2007 και η ελληνική οικονομία ολισθαίνει κατά 19% της εποχής εκείνης, και ως εκ τούτου, πού να βρει ο έλληνας πολίτης να φάει, να πληρώσει  ενοίκια, να σπουδάσει παιδιά, να καταβάλει φόρους, και παράλληλα να απεξοφλήσει και τα χρέη του προς το Δημόσιο, ακόμη και με τους διακανονισμούς, τους οποίους αυτό ενίοτε του παρέχει.



Κάπου λοιπόν, ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, μη ευημερούντες κατά τα φαινόμενα, έμειναν κάπως πίσω, άλλοι λιγότερο και άλλοι πιο πολύ στην υποχρέωση της απεξόφλησης αυτής, και να η «δαμόκλειος σπας» επί των κεφαλών τους και με μέθοδο «άκρως επείγοντος».



Λίγες ημέρες πριν την 20η Απριλίου, αυτών των ασυνεπών, ταμπλάς τους ήρθαν τα «μπουγιουρντί» της ΑΑΔΕ, «ή απεξοφλάτε, μέχρι 29 τρέχοντος, ή σας κόβουμε τις ρυθμίσεις» και άντε βρείτε άκρη!



Τρέχουν όλοι τώρα και δεν φτάνουν να βρουν πόρους από τους μη υπάρχοντες, γιατί δεν ξέρουν και τι μέλλει γενέσθαι μετά την απειλή αυτή, και βαδίζουν, ακριβώς πριν την Μεγάλη Εβδομάδα στον δρόμο του δικού τους Γολγοθά και του δικού τους σταυρικού θανάτου.



Έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί τα χρέη του ΕΝΦΙΑ και άλλων συναφών, και άντε να δούμε Ανάσταση σε αυτήν την χώρα.



error: Content is protected !!