Η ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ; Η ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, οδεύοντες προς Πάσχα, και καλή Ανάσταση  να έχουμε όλοι μας. Ωστόσο, η εβδομάδα αυτή είναι των Παθών... Η ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, οδεύοντες προς Πάσχα, και καλή Ανάσταση  να έχουμε όλοι μας. Ωστόσο, η εβδομάδα αυτή είναι των Παθών του Κυρίου και κατ’ επέκτασιν και των δικών μας.



Έτσι, ανήμερα Πρωτομαγιά, για μία ακόμη φορά θα πομπεύσουν τα δικά τους πάθη οι εργαζόμενοι πολίτες, καθώς αυτή η ημέρα είθισται να είναι δική τους, και κατά την διάρκειά της ξεσπούν τα παράπονά τους, τα οποία στρέφονται πάντα γύρω από την φτώχεια τους και τα αιτήματά τους για μία καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή.



Ετούτη την χρονιά, φαίνεται να ξεχειλίζει όλο και περισσότερο το «πικρόν ποτήριον», καθώς αυτές οι «μετρήσεις» διαφόρων εταιριών δημοσκοπήσεων, Ιδρυμάτων, αλλά και του ίδιου του κόσμου, είναι για μία ακόμη φορά δυσοίωνες, -μαζί με την συγκυρία να βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση οικονομικά, ως προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ-, και έρευνα του ΕΚΤ συμπεραίνει πως δάνεια, ενοίκια και λογαριασμοί, γονατίζουν την ελληνική κοινωνία, με το πασχαλινό τραπέζι να τινάζεται και αυτό στα ύψη, καθώς το αρνί αυξήθηκε κατά 6% από πέρυσι και κατά 10% το κατσίκι.



Τώρα, μία άλλη και σχετικώς επίκαιρη, -λόγω Πάσχα-,  μεγάλη δημοσκόπηση της «διαΝΕΟσις» με ζητούμενο το  «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες», αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων κατά  το 2024 και θίγει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του σήμερα. Ανάμεσα σε αυτά και η βαθιά πίστη στη θρησκεία ανεξαρτήτως κομμάτων, ηλικιών, φύλων,  εργασιών, πλούτου ή φτώχειας, μορφωμένων ή μη, αφού το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν, -ομού μετά των οικογενειών τους-, στην χριστιανική θρησκεία.



Κατά τα πορίσματα, δε, 79,9% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και μάλιστα 76,4% των πολιτών δηλώνουν ότι κάνουν την προσευχή τους όταν οι ίδιοι, ή μέλη της οικογένειάς τους, ασθενούν.



 Οι νέοι, ηλικίας από 17 έως 24 ετών μιλούν ανοιχτά για τη θρησκευτική τους πίστη σε ποσοστό μάλιστα 82,1%. Η πίστη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη στις γυναίκες σε ποσοστό 83,8% και στους άνδρες σε ποσοστό 75,8%. Η θρησκευτική πίστη ενισχύεται στα χαμηλότερα εισοδήματα καθώς τα ποσοστά δεν πέφτουν κάτω από το 75%.



Τα κομματικά πιστεύω φαίνεται να μην επηρεάζουν την πίστη του Έλληνα στον Θεό αφού το 59% όσων βρίσκονται σε Αριστερά και Ακρο-αριστερά, αναφέρουν ότι είναι πιστοί. Στην Κεντροαριστερά, επίσης, δηλώνουν πιστοί σε ποσοστό 73,2% και στο Κέντρο σε ποσοστό 83,3%. Στην Κεντροδεξιά πιστοί είναι κατά 83,4% ενώ ακόμα πιο Δεξιά είναι σε ποσοστό 93%.

Μέρες που είναι, λοιπόν, ας κάνουμε και κανά σταυρό, μπας και αλλάξει η μοίρα μας σε αυτόν τόπο.





error: Content is protected !!