Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το έτος 1937, καθιερώθηκε στην Ελλάδα, από Κυβέρνηση Ανδρέα Μεταξά, η Εργατική Πρωτομαγιά για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το έτος 1937, καθιερώθηκε στην Ελλάδα, από Κυβέρνηση Ανδρέα Μεταξά, η Εργατική Πρωτομαγιά για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είχε  ξεκινήσει σε άλλες χώρες, και σηήμερα τιμάται παγκοσμίως.  





           

Εχθές, 1η του Μάη του 2024, οι έλληνες εργαζόμενοι, τόσο εν ενεργεία, όσο και συνταξιούχοι, τίμησαν  την ημέρα αυτή και κατέβηκαν στην ετήσια και νόμιμη «απεργία», ζητώντας από την νυν δημοκρατική Κυβέρνηση της χώρας, να στέρξει και να εξετάσει τα ζητούμενα από αυτήν ως δικαιώματά τους.

Όμως, η νυν Κυβέρνηση, ήδη έχει δεσμευθεί να είναι γενικότερα δίπλα στον λαό, και τα προβλήματά του.



Άλλωστε, όπως εκτιμούν και στο εξωτερικό, η οικονομία της χώρας μας κάνει άλματα και μάλιστα, το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώθηκε πλεόνασμα 2.987 εκατομμυρίων ευρώ, κατά πολύ υψηλότερου του αρχικού στόχου της Κυβέρνησης.



Ωστόσο, στις 29 Απριλίου, έληξε η προθεσμία, που είχε τεθεί, διάρκειας λίγων ημερών, για να εξοφλήσουν οι  οφείλοντες κάποιες δόσεις τις οποίες όφειλαν κατόπιν ρυθμίσεων και τις οποίες είχαν συνάψει με την Εφορία και δεν τις εξόφλησαν μέχρι προχθές.  



Να σημειωθεί πως σε αυτήν την θέση, βρίσκονται πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, οι περισσότεροι των οποίων, μάλλον δεν δύνανται να ανταποκριθούν πλήρως, ένεκα οικονομικών δυσκολιών,

Τα χρέη προς την Εφορία έχουν εκτοξευτεί σε 116 δισ. ευρώ, ή σε 106,3 δισ. ευρώ, μετά τις διαγραφές των χρεών του ΟΣΕ και κατέγραψαν αύξηση κατά 7,6 δις. ευρώ, κατά την διάρκεια του 2023.



Τα μέτρα είναι κλιμακούμενα, ανάλογα με το ποσό της οφειλής, και περιλαμβάνουν κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων.



Από τα αναγκαστικά μέτρα της Εφορίας γλιτώνουν μόνον οι οφειλέτες με χρέη έως 50 ευρώ,ενώ για υψηλότερα χρέη προβλέπονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί περιουσιακών ακινήτων καθώς και οι αυθημερόν κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.



Παράλληλα, είναι διεθνώς πλέον καταγεγραμμένο πως οι Έλληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

Όμως, η νυν Κυβέρνηση, ήδη έχει δεσμευθεί να είναι γενικότερα δίπλα στον λαό, και τα προβλήματά του. Οπότε, μην χάνουμε τις ελπίδες μας.



error: Content is protected !!